Om  
Mette Reissmann

Mette Reissman sigter efter borgmesterposten i København

Det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Reissmann har meldt sig som S-kandidati til valgræset om at blive den næste overborgmester i Københavns Kommune. 

Ghita Nidam Møller

I kølvandet på Frank Jensens afsked med overborgmesterposten har Mette Reismann (S) som den første i partiet meldt sit kandidatur til at overtage posten. 

Det skriver Jyllands-Posten.

Mette Reismann er dermed indstillet til at erstatte Lars Weiss, som afløser den afgåede Frank Jensen og midlertidigt bestrider overborgmesterposten i Københavns Kommune. 

Hun er uddannet erhvervsøkonom og jurist, hvilket hun har kunnet trække på gennem sin karriere.

Den har budt på politiskeposter på både nationalt og kommunalt plan samt stillinger indenfor jura og salg til tv-skærmen som vært på programmet "Luksusfælden".

I dag indtager hun fortsat skærmen som tv-vært på programmet og er desuden virksomhedkonsulent og medlem af Etisk Råd.

I løbet af hendes politiske karriere har hun gennem otte år sat sig i folketingssalen for Socialdemokratiet og har desuden været medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. 

Nu vender hun tilbage til den kendte kommunale politiske arena i København i jagten på overborgmesterposten med opbakning fra bestyrelsen i sin kreds, Valbykredsen. 

Det er et naturligt skridt at gå efter kommunens top, da hun i forvejen er kredsens spidskandidat til Borgerrepræsentationen, udtaler hun til Jyllands-Posten.

Mette Reissmans mærkesager i valgkampen er "børn, bæredygtighed, boliger, business og bredt samarbejde".

Hendes kandidatur bliver formaliseret af Valbykredsen på en ekstraordinær generalforsamling mandag. Kommunalvalget finder sted 16. november 2021.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Reissmann

MF (S), erhvervsordfører, Socialdemokratiet, formand, Marstal Navigationsskole, formand, Københavns Idrætsefterskole, bestyrelsesmedlem, Kvindeøkonomien, TV-vært, TV3
cand.merc.jur. (CBS 1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024