Om  
Flemming Just

Miljøminister vælger ny formand for Danmarks største nationalpark

Museumsdirektør Flemming Just tiltræder som ny formand for nationalparkbestyrelsen for Nationalpark Vadehavet, der har ansvaret for at beskytte og udvikle Danmarks største nationalpark.

Den naturskønne nationalpark er udpeget til Unescos verdensarv. Området er skabt af tidevandet og bølger og er et fødereservoir for sæler.
Den naturskønne nationalpark er udpeget til Unescos verdensarv. Området er skabt af tidevandet og bølger og er et fødereservoir for sæler.Foto: Lars Gejl
Bolette Høj

Miljøminister Magnus Heunicke (S) udpeger Flemming Just som ny bestyrelsesformand for Nationalpark Vadehavet.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Som formand for nationalparkbestyrelsen skal Flemming Just bidrage til udviklingen af Danmarks største nationalpark, der strækker sig over 1.459 kvadratkilometer.

Flemming Just har været direktør for Sydvestjyske Museer siden 2011 og adjungeret professor ved Syddansk Universitet. Han er tidligere leder af flere institutter ved Syddansk Universitets campus i Esbjerg. Flemming Just har haft flere bestyrelsesposter blandt andet som formand for Ribe Kunstmuseum og Esbjerg Gymnasium. 

"Nationalpark Vadehavet har storslået natur, som byder på unikke naturoplevelser for store som små. Der er blandt andet mulighed for at spotte en gråsæl, plukke stillehavsøsters eller gå en tur i det foranderlige landskab, som er skabt af tidevandet og bølgerne. Jeg er glad for, at Flemming Just med sit lokale kendskab til området og store erfaring har takket ja til formandsposten,” siger miljøminister Magnus Heunicke.

Flemming Just overtager formandsposten fra Janne Liburd, der var formand i otte år. 

"Jeg er meget glad for ministerens udpegning, og jeg ser frem til at tage fat på arbejdsopgaverne sammen med bestyrelsen, sekretariatet og de mange samarbejdspartnere. Nationalpark Vadehavet byder på enestående natur- og kulturoplevelser, som vi skal udvikle og værne om," siger Flemming Just.

Flemming Just tiltræder posten 1. juni 2023 til 31. maj 2027.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Just

Formand, Nationalpark Vadehavet, Museumsdirektør, Sydvestjyske Museer, adjungeret professor, Syddansk Universitet
cand.mag. i historie og dansk (Aarhus Uni. 1982), dr.phil. (Aarhus Uni. 1992)

0:000:00