Miljøpartiet Fokus lukker

SLUT: Miljøpartiet Fokus har valgt at nedlægge sig selv. Det sker, fordi valgnævnet under Økonomi- og Indenrigsministeriet ikke har forlænget godkendelsen af partinavnet.  

Christian H. Hansen forlod i 2010 Dansk Folkeparti, som han havde repræsenteret i Folketinget gennem 12 år. Han stiftede derefter Miljøpartiet Fokus, som nu nedlægges. 
Christian H. Hansen forlod i 2010 Dansk Folkeparti, som han havde repræsenteret i Folketinget gennem 12 år. Han stiftede derefter Miljøpartiet Fokus, som nu nedlægges. 
Anne Justesen

Efter knap fem år er det nu slut med Miljøpartiet Fokus. 

Valgnævnet under Økonomi- og Indenrigsministeriet har meddelt partiet, at man ikke kan forlænge godkendelsen af partinavnet, "idet nævnet ikke finder, at der er grund til at antage, at der inden udløbet af forlængelsesperioden på et år vil være indsamlet det fornødne antal vælgererklæringer samt blive foretaget partianmeldelse," skriver partiet. Det betyder ligeledes, at de indsamlede vælgererklæringer ikke er gyldige. 

Miljøpartiet Fokus blev stiftet i 2010 af tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Christian H. Hansen. Blandt partiets centrale mærkesager var dyrevelfærd, miljø- og klimapolitik.  

"Det er med stor beklagelse samt dyb frustration, at vi har måttet træffe beslutningen om at føre Miljøpartiet Fokus til ophør, men vi ser os desværre nødsaget hertil, eftersom Valgnævnet som sagt har valgt at lukke og slukke for det nuværende partinavn samt annullere samtlige indsamlede vælgererklæringer," skriver partiet på sin hjemmeside. 

Ved folketingsvalget i 2011 formåede partiet ikke at indsamle de cirka 20.000 vælgererklæringer, det kræver at blive opstillingsberettiget til et folketingsvalg. Heller ikke ved Europa-Parlamentsvalget i maj 2014 lykkedes det partiet at indsamle det krævede antal underskrifter for at kunne stille op. 

Partiets hovedbestyrelsen vil indkalde til ekstraordinær generalforsamling søndag 27. september. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian H. Hansen

Formand, sekretariatsleder, Danmarks Patientforening for Hovedpineramte. fhv. MF (DF og Fokus)
sygehjælper (Forsvaret 1983)