Miljøstyrelsen står over for stor million-besparelse

FINANSLOV: Miljøstyrelsen skal efter forårets sammenlægning effektiviseres for knap 100 millioner kroner de næste fire år. Det kan klares uden fyringsrunder, lyder det fra styrelsens vicedirektør. Naturstyrelsen skal også effektivisere. 

Der er store besparelser at hente, efter den gamle Miljøstyrelsen i foråret blev lagt sammen med Styrelsen for vand- og naturforvaltning (Svana).

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag.

Frem mod 2021 forventer regeringen nemlig at høste en effektiviseringsgevinst på grund af sammenlægningen på knap 100 millioner kroner. Det vil betyde færre medarbejdere, men vicedirektør i Miljøstyrelsen, David Fjord Nielsen, maner til ro:

”Det kræver naturligvis en effektiviseringsindsats at håndtere opgaverne med færre medarbejdere undervejs, men det giver os ikke anledning til bekymring at klare dette gradvist og med naturlig afgang. Vi ser intet behov for fyringsrunder eller tilsvarende for at nå de mål,” lyder det i et skriftligt svar til Altinget.

Ikke kun medarbejdere
Han peger på, at man allerede er godt i gang med at effektivisere styrelsen, og at der vil komme besparelser af mange forskellige årsager.

”Det gælder for eksempel huslejebesparelser for vores lokaler i København, hvor vi allerede er flyttet ud af Miljøstyrelsens gamle lejemål i Strandgade og har samlet os i Haraldsgade. Tilsvarende har vi allerede reduceret ledelseslaget i de funktioner, hvor vi var dobbelt-besat, ved naturlig afgang,” skriver han og peger på, at man også kan komme langt ad teknologiens vej:

"I de næste faser forventer vi at hente effektiviseringer ved fælles IT, blandt andet ved besparelser på licenser på IT-systemer, men også fremover med nye, fælles systemer, som kan lette arbejdsgangene.”

Naturstyrelsen skal også spare
Naturstyrelsen og Kystdirektoratet blev også lagt sammen i foråret, og her ser regeringen også, at der er penge at spare.

Den nye Naturstyrelsen har frem mod 2021 en spareopgave på knap 20 millioner kroner.

Miljø- og Fødevareministeriets departement bliver samtidig styrket, da EU-reguleringen af vandmiljø og natur, der relaterer sig til landbrugets konkurrenceevne, bliver flyttet fra Miljøstyrelsen til departementet. Frem mod 2021 betyder det en styrkelse af departementet på knap 125 millioner kroner.

Læs mere om regeringens finanslovsudspil på miljøområdet her. 

Forrige artikel Røde partier raser over besparelser på DSB Røde partier raser over besparelser på DSB Næste artikel Snit af målinger: Blå blok indhenter rødt forspring Snit af målinger: Blå blok indhenter rødt forspring