Minister indstillet på at udskyde evaluering af pædagogiske læreplaner

FORVENTNING: Hvis nødloven om midlertidige foranstaltninger på børne- og undervisningsområdet bliver vedtaget, vil børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil udskyde evalueringen af de pædagogiske læreplaner til sommer.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det kræver lige en forlængelse af nødloven på børne- og undervisningsområdet. Men hvis den falder på plads, vil det samtidig betyde, at fristen for at indlevere evalueringen af de pædagogiske læreplaner udskydes igen. Denne gang til 1. juli 2021.

Det bekræfter børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i et folketingssvar

"Hvis det fremsatte lovforslag nr. L114 vedtages, vil jeg tage initiativ til en yderligere udskydelse af fristen for udarbejdelse og evaluering af den pædagogiske læreplan," skriver ministeren i svaret til SF's gruppeformand, Jacob Mark.

SF pressede i sidste uge på for at få udskudt læreplanerne. Det ser nu ud til at blive til virkelighed, hvis nødloven om midlertidige foranstaltninger på børne- og undervisningsområdet vedtages i slutningen af februar. 

Evalueringen af de pædagogiske læreplaner er blevet udskudt flere gange. Senest i december. Her blev fristen rykket til 1. marts 2021.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00