Ellemann klar med tiltag til at hjælpe styrelse efter medarbejderflugt

SAMRÅD: Medarbejderflugt fra Miljøstyrelsen har konsekvenser for sagsbehandling på affaldsområdet. Nu skal eksterne konsulenter og en række andre initiativer få behandlingstiden bragt ned.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/
Klaus Ulrik MortensenMorten Okkels

Regeringen er nu klar til at sætte ind mod konsekvenserne af de mange opsigelser i Miljøstyrelsen.

En veritabel flugt af medarbejdere fra Miljøstyrelsen er nemlig medårsag til, at sagsbehandlingen på især affaldsområdet den seneste tid er trukket ud, og at udsigten til at komme gennem bunkerne har været dårlig.

Det vil regeringen nu forsøge at afbøde konsekvenserne af, lød det fra den nye miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), under et samråd om sagen 6. juni:

"De områder, hvor Miljøstyrelsen aktuelt kan se, at der er behov for større korrigerende handlinger, er i de overordnede linjer bilskrot, biocidafgørelser, import-eksport af affald og klapning (dumpning af materiale gravet op fra havbunden, red.)."

Medarbejderflugten har især ramt virksomheder, som ønsker at importere eller eksportere affald.

Fasttrack og eksterne konsulenter
I håbet om at få nedbragt sagsbehandlingstiderne iværksætter Miljøstyrelsen nu en række initiativer. Det drejer sig om følgende tre tiltag:

  • Styrelsen afprøver med virkning fra primo juni et såkaldt fasttrack-spor, hvor ukomplicerede sager med kendte affaldstyper behandles særlig hurtigt.
  • Styrelsen er ved at indgå aftaler med eksterne konsulenter om assistance til sagsbehandlingen.
  • Styrelsen er ved at afklare, om der i andre dele af ministeriet er medarbejdere med de rette kompetencer, som Miljøstyrelsen kan låne.

Håber på normalisering i 2018
Håbet er, at bemeldte tiltag vil føre til, at sagsbehandlingstiden på import og eksport af affald er normaliseret inden udgangen af 2018.

Medarbejderflugten skyldes som sagt regeringens planlagte udflytning af Miljøstyrelsen fra København til Odense.

Mandag kunne Altinget på baggrund af aktindsigt i interne notater fortælle, at 75 procent af Miljøstyrelsens 500 medarbejdere ikke vil flytte med til Odense.

Miljøstyrelsen skønner således, at kun 25 procent af de ansatte stadig arbejder i styrelsen i 2020. De interne dokumenter siger, at Miljøstyrelsens personaleomsætning de første to måneder af 2018 var steget til 8-9 gange normalt niveau. Og at 16 procent af medarbejderne sagde op allerede efter to måneder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00