Minister kræver redegørelse for kaos i lufthavn

H1N1: Sundhedsministeren kræver en redegørelse af forløbet torsdag morgen, hvor et fly blev holdt tilbage i Københavns Lufthavn i to timer pga. frygt for svineinfluenza.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) er utilfreds med, at passagererne måtte vente i flyet i to timer, før embedslægen dukkede op og kunne konstatere, at der ikke var tale om H1N1-virus.

"Det, jeg hører, er, at man fra flyets side på et tidligt tidspunkt har orienteret om, at man skulle skaffe en læge, men at den læge først kommer temmelig sent. Og det er ikke godt nok. Den læge skulle naturligvis have stået parat på jorden, da flyet landede", siger Jakob Axel Nielsen ifølge Berlingske Tidende.

Sundhedsministeren mener ellers, at det danske beredskab fungerer udemærket. Derfor finder han det nødvendigt at kortlægge, hvad der gik galt i Kastrup Lufthavn torsdag morgen.

"Det, jeg vil nu, er, at jeg vil vide minut for minut, hvad processen har været, og om der er nogle steder, hvor kæden er hoppet af", lyder det fra ministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Axel Nielsen

Direktør, Cryos International, fhv. minister (K) & MF
cand.jur. (Aarhus Uni. 1994)

0:000:00