Minister vil afholde DM i folkeskolefag

MESTERSKAB: Inspireret af erhvervsuddannelsernes Danmarksmesterskaber i Skills vil undervisningsministeren nu arrangere DM i folkeskolens fag.

Ligesom erhvervsskoleelever dyster på deres færdigheder i DM i Skills, skal nu også folkeskoleelever konkurrere i et nyt DM i folkeskolens fag.
Ligesom erhvervsskoleelever dyster på deres færdigheder i DM i Skills, skal nu også folkeskoleelever konkurrere i et nyt DM i folkeskolens fag.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Inspireret af erhvervsuddannelsernes Danmarksmesterskaber i Skills, hvor unge dyster i deres fag, udbyder Undervisningsministeriet nu en pulje på 10 millioner kroner til afholdelse af DM i fagene i folkeskolen.

Pengene kan søges af eksterne, som vil være med til at afholde DM i folkeskolens fag, oplyser ministeriet.

”Hvert år præsenterer DM i Skills erhvervsuddannelsernes alsidige muligheder, og hvor dygtige eleverne kan blive inden for deres uddannelse. Det tjener som inspiration for mange unge mennesker, og nu vil vi på samme måde udfolde folkeskolens fag. Det skal være med til at sætte fokus på indholdet i folkeskolen og give eleverne mulighed for at demonstrere deres faglige talenter på flere niveauer,” siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby. 

DM med afsæt i Fælles Mål
Puljens midler tildeles et eller få større projekter, der udfolder folkeskolens fag med afsæt i Fælles Mål, demonstrerer varierede læringsformer og giver eleverne mulighed for at vise deres talenter i fagene og konkurrere på forskellige faglige niveauer.

Det skal være med til at sætte fokus på indholdet i folkeskolen og give eleverne mulighed for at demonstrere deres faglige talenter på flere niveauer.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Organisationer, private virksomheder, kommuner samt uddannelses- og vidensinstitutioner kan søge puljens midler. Ved vurderingen af ansøgningerne lægges der vægt på, at projekterne har en vis volumen både nationalt, regionalt og lokalt, og for eksempel er et samarbejde mellem flere organisationer og kommuner. 

Puljens midler fordeles over en treårig periode fra 2016-2019. Ansøgningsfristen for puljen er mandag den 30. november 2015, og ministeriet giver svar på ansøgninger medio december 2015.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00