Minister vil undersøge TV 2

TV 2: Kulturminister Carina Christensen (K) overvejer at igangsætte en undersøgelse af TV 2. Årsagen er tv-stationens skrantende økonomi.

Vi ser med stor alvor på den beretning, der er kommet fra rigsrevisor og den kritik, der er rejst af statsrevisorerne, og derfor gennemgår vi alle kritikpunkterne sammen med kammeradvokaten for at se, hvilke yderligere undersøgelser der er behov for, og om der kan rejses et erstatningsansvar mod den tidligere ledelse af TV 2

Carina Christensen (K)
Kulturminister
Om undersøgelsen af TV 2 bliver til noget, får vi først svar på efter sommerferien.

"Vi sidder lige nu og gennemgår Rigsrevisionens beretning sammen med kammeradvokaten for at se på, hvilke yderligere undersøgelser der skal sættes i gang," siger kulturministeren til Politiken.

Rigsrevisionen er kommet med en massiv kritik af den tidligere TV 2-ledelse. Derfor er det ifølge ministeren vigtigt, at politikerne modtager rådgivning fra kammeradvokaten og juridiske eksperter.

Kritikken tages alvorligt
"Vi ser med stor alvor på den beretning, der er kommet fra rigsrevisor og den kritik, der er rejst af statsrevisorerne, og derfor gennemgår vi alle kritikpunkterne sammen med kammeradvokaten for at se, hvilke yderligere undersøgelser der er behov for, og om der kan rejses et erstatningsansvar mod den tidligere ledelse af TV 2," siger Carina Christensen.

Tidligere kulturminister møder også kritik
Rigsrevisionen har i samme forbindelse rettet kritik mod tidligere kulturminister Brian Mikkelsen (K). De har blandt andet beskyldt ham for at være for passiv, da TV-stationens underskud voksede og til sidst endte med et underskud på 215 mio. kr. i 2007.

Oppositionen vil have en uvildig undersøgelse af, hvad Brian Mikkelsen vidste.

"Der er på ingen måde redegjort for, at Brian Mikkelsen ikke har været vidende om TV 2's økonomiske udvikling og derfor kunne få den stoppet i tide. Jeg nægter at tro, at det kun er om TV 2 Radio, han har været orienteret i detaljen, men det kan vi ikke se ud af dette. Og alle er tavse som graven," siger finansordfører Morten Bødskov (S) til Berlingske Tidende.

Det er endnu ikke afklaret, om deres krav bliver mødt.

Hjort: Intet grundlag for undersøgelse af Brian Mikkelsen
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener ikke, at der er noget grundlag for en undersøgelse af Brian Mikkelsen.

"Ministeren har en overordnet tilsynsforpligtelse, og den mener jeg er løftet i den her sag", siger Claus Hjort til Politiken.

"Ministeren har ikke en videregående pligt til hele tiden at spørge. Så ville man bevæge sig ind i en gråzone mellem hvad der er bestyrelsen og direktionens ansvar, hvis ministeren hele tiden kommer ind over", siger Claus Hjort Frederiksen ifølge Kristeligt Dagblad.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carina Christensen

Adm. direktør, erhvervsorganisationen Grakom
cand.negot. (SDU 1998)

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

0:000:00