Ministre, ambassadører og ledere fra erhvervslivet: Her er programmet for Folkemødet i Altingets Gård

Programmet for Altingets arrangementer under årets Folkemøde er endelig på plads. Der er deltagere fra alle samfundets sektorer, og emnerne spænder bredt. Planlæg, hvad du vil følge online.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ninna Gøbel Rønberg

Ministre, ambassadører, erhvervsledere, personer fra interesseorganisationer, foreningslivet og forskere kommer på scenen til Folkemødet i Altingets Gård fra 17. til 18. juni.

Det bliver to dage fyldt med debat, samtale og politiske budskaber fra klokken 8.00-18.00.

Folkemødet 2021
 • Folkemødet afholdes den 17.-19. juni – i Allinge og digitalt på folkemødet.dk.
 • Folkemødet følger de til enhver tid gældende myndighedsrestriktioner og anbefalinger.
 • I Allinge vil hovedscenen og en række temascener være hjertet af Folkemødet ‘21.
 • Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag samt uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.
 • Folkemødets officielle program kan findes folkemoedet.dk
 • Alle arrangementer til Folkemødet kan opleves digitalt.
 • Læs mere om Altingets arrangementer på Folkemødet her 

Emnerne vil spænde vidt, siger direktør for Altinget Arena og Tænketanken Mandag Morgen, Jonas Keiding Lindholm, som fortæller om et alsidigt program:

”Vi kommer rundt om en række højaktuelle politiske dagsordener. I løbet af de to dage diskuterer vi inklusion i folkeskolen, klima, hører Kinas ambassadør i Danmark fortælle om kinesisk udenrigspolitik og har samtaler om algoritmer og kunstig intelligens. Det er bare et lille udpluk. Helt i tråd med Folkemødet så er programmet utroligt alsidigt. En fællesnævner er dog, at det i alle debatter er markante danske aktører fra samfundets sektorer, der går på scenen hos Altinget for at debattere,” siger han  

Hele programmet for arrangementerne er tilgængelig på altinget.dk/fm.

Et lille udpluk af programmet
Allerførste arrangement til årets debatfest begynder torsdag morgen klokken 08:00 med Red Barnets samtale om unges fritidsfællesskaber efter corona.

Både torsdag og fredag sætter først De Samvirkende Købmænd (DSK) og så Realdania bymidterne på dagsordenen. Hvordan sikres levende bymidter i fremtiden? Og hvilke konkrete løsninger er nødvendige for at sikre de mindre bymidternes fremtid? På deltagerlisten er blandt andre bolig- og indenrigsminister, Kaare Dybvad Bek, borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, og direktør i KL Laila Kildesgaard. 

Greater Copenhagen er arrangører af eftermiddagsdebatter både torsdag og fredag. Formatet er inspireret af DR-programmet Løvens hule. Her ‘pitches’ om fremtidens infrastruktur, klimahensyn og den digitale udvikling. Hør blandet andet cheffuturist fra Universal Furturist Anne Skare Nielsen og direktør for forretningsudvikling i Arriva, Jens Boe Jacobsen, pitche.

Den store debatfest hos Altinget rundes af fredag aften med Kinas ambassadør i Danmark, Feng Tie, fra gårdscenen i København, hvorefter den amerikanske charge d’affairs Stuart Dwyer interviewes af Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, fra Grønbechs Hotel i Allinge. 

Folkemødet i Allinge slutter først lørdag 19. juni. 

Både digitale og hybride debatformater
De mange events i Altingets Gård er en del af Folkemødet 2021’s digitale ben. Et nyt initiativ som Foreningen Folkemødet har lanceret, da corona stadig sætter begrænsninger for større forsamlinger.

Således foregår Folkemødet ikke kun under åben himmel i Allinge, og det betyder, at alle events i Altingets folkemødeprogram kan opleves digitalt. Om torsdagen er alle debatter også åbne for publikummer i Altingets Gård, mens fysisk deltagelse er begrænset om fredagen.

Altinget er mediepartner

Altinget samarbejder med Foreningen Folkemødet om at bringe Folkemødet ud til danskerne – og give dem mulighed for at følge og blande sig i de mange debatter. 

Altinget opretter både en redaktion og et tv-studie på Grønbechs Hotel i Allinge for at dække Folkemødet intenst med nyheder, reportage og daglige podcast – men også live-streame egne debatter, talks og interviews.

Find indholdet her

 • altinget.dk/fm
 • altinget.dk
 • Altingets mange nichemedier.
 • Folkemødets egen digitale platform folkemoedet.dk.

”Det har været vigtigt for os at vise fuld opbakning til Folkemødet i det corona-tilpassede format i 2021 og vanen tro sætte vores præg på den demokratiske samtale under Folkemøde-ugen. Det ændrer pandemien ikke på. Derfor har vi også udviklet en spændende blanding af digitale og hybride debatter og samtaler – fra både København og Allinge – sammen med vores mange samarbejdspartnere," siger Jonas Keiding Lindholm og tilføjer:

"Alle debatter begge dage livestreames naturligvis, så hele Danmark kan følge med. Desuden ser jeg det som en stor styrke, at alle debatter, samtaler og indslag har et liv efter Folkemøde-dagene."

På Altingets officielle folkemødehjemmeside bliver alle livestreames, videoer og andet indhold udgivet under Folkemødet lagt ud og er gratis tilgængeligt.

Begynd at planlægge dit program allerede nu og undersøg, hvilke arrangementer, der kræver tilmelding.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonas Keiding Lindholm

Direktør, Tænketanken Mandag Morgen & Altinget Arena, formand for Ombold, formand for DBU's etiske komité
mag.scient.soc. (Lund Uni. 1997)

Feng Tie

Folkerepublikken Kinas ambassadør til Danmark

Stuart Dwyer

Fungerende USA-ambassadør

0:000:00