MODUL 3: Tre forskellige strategier for fortalerarbejde i praksis

VIDEOFORELÆSNING: Hvilke strategier benytter foreninger og organisationer, når de indgår samarbejde med kommuner og samtidig skal tage vare på deres fortalerrolle? Det ser vi nærmere på i forløbets sidste modul.

Foto: Colourbox
Norma J. Martinez

Introduktion til modul 3

I dette modul ser vi nærmere på de dilemmaer og udfordringer, flygtningeorganisationer møder, når de samarbejder med kommunale aktører. Gennem en videoforelæsning (varighed: 10 minutter), hvor lektor Klaus Levinsen yderligere udfolder resultaterne fra forskningsprojektet ‘Samspillet mellem lokale flygtningeorganisationer og kommunale institutioner’, bliver du klogere på de strategier, flygtningeorganisationer benytter sig af, når de samarbejder med kommunale aktører.

Modulet afsluttes med en opgave.

                                                                     

 

 Baggrund for videoforelæsningen

Forskningsprojektet ‘Samspillet mellem lokale flygtningeorganisationer og kommunale institutioner’ viser, at frivillige fra lokale flygtningeorganisationer sommetider oplever det som en udfordring at skulle håndtere rollen som fortalere for flygtningenes rettigheder og interesser og samtidig have et tæt forhold til de kommunalt ansatte, de samarbejder med.

I analysen af forskningsprojektets datamateriale, der er baseret på feltstudier og kvalitative interviews med frivillige og kommunale ansatte, har forskerne fra SDU sporet, at de lokale frivillige organisationer benytter forskellige strategier, når de samarbejder med kommunen og samtidig skal varetage deres fortalerrolle. Forskerne har opdelt disse i tre forskellige typer af strategier:

 

  

Du kan supplere videoforelæsningen med at læse ‘Kort fortalt: Samspillet mellem lokale flygtningeorganisationer og kommunale institutioner’ (side 7- 12), hvor de tre forskellige strategier bliver yderligere foldet ud med udvalgte cases, der reflekterer over, hvordan de benytter sig af de forskellige strategier.

 

Opgave 1: Hvilken strategi benytter I jer af i jeres samarbejde med offentlige aktører?

  • Med udgangspunkt i videoforelæsningen og publikationen ‘Kort fortalt: Samspillet mellem lokale flygtningeorganisationer og kommunale institutioner’ (side. 7- 12) skal du lave en kort analyse af, hvilken af de tre typer samarbejds- og fortalerstrategier, som forskerne fra SDU har identificeret, din egen organisation arbejder med. Det kan du gøre ved hjælp af nedenstående test.

 

{{TestBox}}

 

Opgave 2: Gruppediskussion og refleksion
Inviter dine kollegaer og/eller frivillige til et kort fagmøde/ workshop, eller afsæt 30 minutter af jeres næste medarbejder- eller frivilligmøde til fælles fagdiskussion om, hvordan jeres samarbejder med offentlige aktører udfordrer jeres fortalervirksomhed og selvstændighed.

  • Del videoforelæsningerne fra dette forløb, listen over de konkrete aktiviteter, I udfører, som føder ind i jeres fortalerarbejde (modul 1), og din kortlægning af organisationens udfordringer (modul 2) med dine kollegaer.

  • Med udgangspunkt i det materiale faciliterer du en fælles diskussion om jeres daglige udfordringer og dilemmaer, når I samarbejder med kommunale aktører.

  • Diskuter tre konkrete udfordringer, I har stået overfor, og find tre konkrete mulige løsninger til, hvordan I i fremtiden kan tackle de konkrete udfordringer.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00