Morten Helveg: Jeg trives på dybt vand

VOVER SPRINGET: Morten Helveg Petersen (R) stopper som vicedirektør i brancheorganisationen Danske Medier for at køre EU-valgkamp. "Jeg har det godt med at være ude på dybt vand."
Morten Helveg Petersen opgav en karriere i dansk politik for at blive leder i en medieorganisation. Men den politiske bacillle opsøgte ham - nu kandiderer han til Europa-Parlamentet som radikal spidskandidat.
Morten Helveg Petersen opgav en karriere i dansk politik for at blive leder i en medieorganisation. Men den politiske bacillle opsøgte ham - nu kandiderer han til Europa-Parlamentet som radikal spidskandidat.Foto: Altinget/Flindt
Rasmus Nielsen

Det bliver en sjov blanding af debatmøder rundtom i landet, gadeaktiviteter, udvikling og uddeling af materialer, aktiviteter i sociale medier og den offentlige debat. 

Morten Helveg Petersen (R)
Spidskandidat - om sin valgkampagne
Fakta
Morten Helveg Petersen
 
Født 1966, søn af fhv. udenrigsminister Niels Helveg Petersen og uddannelsesleder Hanne Elisabeth Aarup
 
Cand.polit., Københavns Universitet 1992
 
Medlem af Folketinget 1998-2009
 
Direktør, FDIM (Interaktive Medier) 2009-2012

Viceadm. direktør, Danske Medier 2012-13 
 

Kilde: Altinget.dk

Altinget | EU har spurgt Morten Helveg, hvordan han tør vove springet fra en fast lederstilling til et usikkert 2014 som radikal spidskandidat til EU-valget i maj. 

Morten Helveg Petersen, der de seneste år har været viceadministrerende direktør i brancheforeningen Danske Medier, forlader foreningen ved årsskiftet. Han har forestået Danske Mediers arbejde med kommercielle og særligt digitale spørgsmål.

Hvorfor fratræder du stillingen allerede nu?

"Jeg fratræder for at kunne koncentrere mig om valgkampen til Europa-Parlamentet. Det kræver megen planlægning og forberedelse, så der bliver masser at tage fat på."

Hvordan ser du din valgkamp folde sig ud hen over første halvår af 2014?

"Det bliver en sjov blanding af debatmøder rundtom i landet, gadeaktiviteter, udvikling og uddeling af materialer, aktiviteter i sociale medier og den offentlige debat generelt. Alt hvad der hører sig til i en valgkamp."

Hvad nu, hvis du ikke bliver valgt - så står du uden noget?

"Ja, det er en chance at tage, men jeg har det godt med at være ude på dybt vand."

Hvad har været den største oplevelse i Danske Medier?

"Det har været en fornøjelse at arbejde i den digitale verden og lære så mange spændende mennesker at kende. At arbejde med alle de kreative og stærke kræfter, der bruger teknologien til at udvikle medierne og mediemarkedet, har været sjovt og ikke mindst lærerigt. Det har givet mig en indsigt i vilkårene for at drive virksomhed i Danmark og på europæisk plan. Alt sammen værdifulde erfaringer også i en politisk sammenhæng."

Er på dybt vand
Morten Helveg Petersen har ret i, at han nytårsmorgen svømmer ud på dybt vand. Ved valget i 2009 fik Radikale kun 4,3 pct. af stemmerne og ingen valgt. Det kræver nemlig 7,5 pct. af stemmerne at opnå ét af de 13 danske mandater i Europa-Parlamentet. Partiet ventes at indgå valgforbund med S og SF - i så fald er det muligt, at Morten Helveg kan blive indvalgt med blot 6 pct. radikale stemmer.

Ifølge Altinget.dks kvalitetsvejede snit af alle meningsmålinger står Radikale netop nu dog til 8,0 pct. af stemmerne, hvis der var folketingsvalg. En tilslutning, der gennem 2013 har været ret stabil. Så måske ender det med, at Helveg kan nå bunden på den anden side af maj.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)









0:000:00