Om  
Peter Seier Christensen
Pernille Vermund

Næstformand for Nye Borgerlige trækker sig også

Peter Seier Christensen går af som næstformand for Nye Borgerlige til partiets ekstraordinære generalforsamling. Dermed skal partiet både vælge ny formand og næstformand.

Peter Seier Christensen stopper som næstformand for Nye Borgerlige til partiets ekstraordinære generalforsamling.
Peter Seier Christensen stopper som næstformand for Nye Borgerlige til partiets ekstraordinære generalforsamling.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det er kun lidt over en uge siden, at Pernille Vermund offentliggjorde, at hun vil stoppe som formand for Nye Borgerlige, men nu trækker partiets næstformand, Peter Seier Christensen, sig også. Dermed skal partiet vælge både ny formand og næstformand på den kommende ekstraordinære generalforsamling 7. februar.

Det skriver Nye Borgerlige i en indkaldelse til den ekstraordinære generalforsamling ifølge DR.

Det var Pernille Vermund og Peter Seier Christensen, der i samarbejde stiftede Nye Borgerlige i 2015, men nu forlader de begge ledelsen. Indtil videre er det kun folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen, der har meldt sig som kandidat til formandsposten.

Peter Seier Christensen blev valgt til Folketinget første gang i 2019, men har været næstformand for Nye Borgerlige siden 2015. Han har desuden været gruppeformand siden 2020. Peter Seier Christensen er uddannet civilingeniør i kemi fra Danmarks Tekniske Universitet i 1992 og blev ph.d. samme sted i 1994. Han har arbejdet som ingeniør hos Haldor Topsøe fra 1994 til 2019. Han er bror til tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Seier Christensen

MF (NB)
kemiingeniør, ph.d. (DTU 1994)

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024