Om  
Rane Willerslev

Nationalmuseet fjerner vicedirektør efter rod med budgetter

Museumsdirektør Rane Willerslev har fjernet Jes Gjørup fra posten som Nationalmuseets vicedirektør. Han skal i stedet være administrationschef for Det Kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskoler. 

Katrine Skov Sørensen

Rod med budgetter og regnefejl. Det er virkeligheden på Nationalmuseet, og nu tager vicedirektør med ansvar for drift og administration, Jes Gjørup, konsekvensen. 

Han bliver nemlig fjernet helt fra både direktørposten og museet. Det viser et brev til medarbejderne, som Politiken har fået aktindsigt i.  

"Det er ikke en fyring, men det er klart, at det er resultatet af det meget væsentlige problem, at museet ikke har formået at gå i nul i tre år i træk. Og derfor har museet også fået en meget alvorlig kritik fra ministeriet. Jeg er jo ny i stolen, men jeg vurderer med den historik, der er, at der er brug for nogle andre kræfter til at sørge for, at vi leverer her," siger Rane Willerslev, der er direktør for Nationalmuseet, til Politiken. 

Rane Willerslev fortæller desuden, at det er hans beslutning alene at afskedige Jes Gjørup. Dog er det sket i dialog med Kulturministeriet. 

Jes Gjørup har allerede fået et nyt job ifølge Politikens oplysninger. Han kan se frem til en stillling som administrationschef for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i København, hvor den nuværende chefs kontrakt udløber til efteråret. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rane Willerslev

Direktør, Nationalmuseet
cand.mag. i antropologi (Aarhus Uni.), MA i visuel antropologi (University of Manchester), ph.d. (Cambridge Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024