Om  
Phillip Faber

N.F.S. Grundtvigs Pris 2020 går til DR-darling og kunstnerisk leder

Det bliver chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber og kunstnerisk leder for DR Pigekoret Anne Karine Prip, der modtager N.F.S. Grundtvigs Pris 2020 for initiativet ’morgensang på DR’.

Jesper Ravnborg

Da det danske samfund i marts lukkede ned som følge af coronakrisen i marts, blev danskernes såkaldte 'sammenhængskraft' for alvor sat på prøve. 

En af de ting, der samlede danskerne i perioden, var initiativet ’morgensang på DR’. 

For det arbejde bliver chefdirigent for DR Pigekoret, Phillip Faber, og kunstnerisk leder for DR Pigekoret, Anne Karine Prip, nu tildelt N.F.S. Grundtvigs Pris 2020.

Det skriver Grundtvigsk Forum i en pressemeddelelse.

Her forlyder det, at "de får prisen for at have rakt ud og inviteret ind i vores fælles sangskat på en måde, der viser fællessangens enorme styrke og potentiale – ikke mindst i krisetider". 

De to prismodtagere er glade for at få overrakt prisen. 

Prismodtagerne selv er beæret:

”Vi er meget taknemmelige over og glade for anerkendelsen. Vi tror på, at den danske sangskat kan bevise sit værd alene ved, at vi synger den. Og der er håb for fremtiden: vi blev både overraskede og glade over at se, hvor mange børn, der til Morgensang på tv og radio sang med på sange og salmer af de gamle mestre, der formåede at skrive i så slidstærkt og dybt menneskeligt funderet et sprog og tonesprog, at det taler til os på tværs af århundreder og generationer,” siger Phillip Faber og Anne Karine Prip i pressemeddelelsen.

N.F.S. Grundtvigs Pris er indstiftet af Grundtvigsk Forum og blev uddelt første gang i 2010, hvor den gik til Maya Ilsøe og Helle Krogh Madsen for deres arbejde med DR’s julekalender ”Pagten”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Phillip Faber

Komponist, fhv. chefdirigent, DR Pigekoret
komponist og dirigent (Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 2011 og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2014)

0:000:00