Om  
Christian Hyldahl

Nordea-direktør skal stå i spidsen for ATP

Christian Hyldahl forlader sin direktørpost i Nordea, hvor han har haft ansvar for bankens kaptalforvaltning med en størrelsesorden, der matcher toppen af den europæiske liga. I stedet bliver han ATP's nye direktør.

Line Jenvall

Landets største pensionsselskab, ATP, henter ny topchef hos Nordea.

51-årige Christian Hyldahl har de sidste små to år været direktør for den store nordiske banks Asset Management-afdeling, som på den tid har vokset sig til at være én af Europas største kapitalforvaltere. Men efter nytår siger han farvel til Nordea og rykker ind på posten som administrerende direktør for ATP, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Med sit jobskifte sætter Christian Hyldahl punktum for en æra på mere end 15 år hos Nordea, men han er begejstret for fremtidsudsigterne.

"Som hele Danmarks pensions- og administrationsselskab spiller ATP en stor og vigtig rolle i det danske samfund – og løser en række vigtige opgaver, som har stor betydning i mange menneskers hverdag. Efter mange fantastiske år i Nordea har jeg fået en unik mulighed for at skrive et nyt kapitel i mit arbejdsliv, og jeg glæder mig enormt til at bidrage i ATP," lyder det fra den nyudnævnte direktør i pressemeddelelsen.

Christian Hyldahl er uddannet med en mastergrad i matematisk statistik fra DTU og har også en HD i ledelse fra CBS. Som ny direktør skal han tage over efter Carsten Stendevad, der sagde op for to måneder siden på baggrund af personlige forhold.

Men i Christian Hyldahl har ATP fået en værdig arvtager ind i huset, mener bestyrelsesformand Jørgen Søndergaard.

"Det har været afgørende at finde en ny direktør, der kan stå i spidsen for ATP i en tid, hvor ikke bare ATP, men alle institutionelle investorer vil stå over for store udfordringer med at skabe afkast. Christian Hyldahl har ud over sin store forståelse for de komplekse dele af de finansielle markeder også stærke ledelseskompetencer, der vil være vigtige for hele ATP-koncernen," siger han i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Hyldahl

Head of Continental Europe, BlackRock
cand.polyt. (DTU 1990)









0:000:00