Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen mundbind i "særlige situationer"

RETNINGSLINJER: Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at borgerne tager mundbind på, hvis de skal coronatestes.

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at borgerne bruger mundbind i "helt særlige situationer".

"Vores væsentligste anbefaling er, at hvis man er smittet eller kunne være smittet med covid-19, så skal man isolere sig. Når man skal til sygehuset for at blive testet, kan man ikke holde sin isolation imens. Derfor anbefaler vi, at man i den situation tager mundbind på," siger styrelsens konstituerede vicedirektør, Helene Probst, i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen opfordrer borgerne til at købe mundbind og have dem liggende, hvis de kommer i en situation, hvor de får brug for mundbind. Styrelsen påpeger samtidig, at det er vigtigt, at borgerne ved, hvordan de bruger mundbindene korrekt.

"Ellers mister de deres funktion, så man kan risikere at smitte andre eller sig selv, selvom hensigten er det modsatte. Man skal blandt andet være opmærksom på håndhygiejne, når man tager mundbindet på, og man skal huske at skifte det," siger Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen ændrer anbefalingerne, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, i sidste måned opdaterede deres anbefalinger for brugen af mundbind.

Forrige artikel S: Det bliver svært at sanktionere Polen og Ungarn på EU-topmøde S: Det bliver svært at sanktionere Polen og Ungarn på EU-topmøde Næste artikel Bombesagen mod Skat udløser fængselsstraffe til to mænd Bombesagen mod Skat udløser fængselsstraffe til to mænd
Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

ANALYSE: Der er fuld gang i spekulationerne om, hvem der skal erstatte Sundheds- og Ældreministeriets departementschef, Per Okkels. Region Hovedstadens øverste embedsmand er favorit. Aktørerne frygter en karriererytter, der mentalt stadig sidder i Stats- eller Finansministeriet.