Nu er det officielt: Mette Frederiksen kan danne en ny regering

REGERINGSDANNELSE: Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at S-formand Mette Frederiksen nu formelt har fået mandat til at danne en regering. Der tilføjes, at en ny regering forventes at blive præsenteret torsdag.

Efter et kort besøg hos dronning Margrethe kan Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, nu formelt begynde dannelsen af sin nye S-regering.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at Mette Frederiksen har orienteret dronningen om, at hun efter forhandlinger med Folketingets partier har fundet et flertal bag sig som ny statsminister.

”Den fungerende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har under henvisning hertil tilrådet Hendes Majestæt Dronningen, at det overdrages Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at danne en regering bestående af repræsentanter for Socialdemokratiet,” skriver kongehuset og fortsætter:

”Hendes Majestæt Dronningen har herefter opfordret Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til at danne en sådan regering.”

Kongehuset tilføjer i pressemeddelelsen, at det forventes, at den nye regering vil blive præsenteret torsdag.

Mette Frederiksen forlod efter Amalienborg mødet med dronningen uden at udtale sig til pressen, men hun er efterfølgende kommet med en reaktion på Facebook. Her lover hun, at hun vil gøre sit bedste for at leve op til vælgernes tillid, selvom en ny regering ikke vil kunne indfri alle ambitioner med det første:

"Ambitionerne er tårnhøje. Det er jeg stolt af. Vi kommer ikke til at indfri det hele på en gang. Men jeg lover, at jeg vil gøre mit bedste for at leve op til jeres tillid," skriver hun.

Forrige artikel Holstein om ny aftale: Østergaard fik slået hul i paradigmeskiftet Holstein om ny aftale: Østergaard fik slået hul i paradigmeskiftet Næste artikel Mette Frederiksen genudpeger Vestager som dansk EU-kommissær Mette Frederiksen genudpeger Vestager som dansk EU-kommissær