Nu skal nævn afgøre Radio Louds fremtid. Her er tre scenarier

Danmarks mest omdiskuterede radiostation skal evalueres. Senest 1. maj skal Radio Loud aflevere deres første årlige redegørelse til Radio- og tv-nævnet, der skal afgøre radiokanalens fremtid på DAB-båndet.

Fremtiden er usikker for Radio Louds direktør Ann Lykke Davidsen og hendes kollegaer. Om radiostationen får lov at fortsætte bliver afgjort af Radio- og tv-nævnet senere på året.
Fremtiden er usikker for Radio Louds direktør Ann Lykke Davidsen og hendes kollegaer. Om radiostationen får lov at fortsætte bliver afgjort af Radio- og tv-nævnet senere på året.Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Nicole Sander Bertelsen

Det var en stor overraskelse i efteråret 2019, da Radio- og tv-nævnet tildelte Radio Loud en sendetilladelse foran den populærere Radio24Syv, der dermed måtte lukke og slukke efter otte år på FM-båndet.

I stedet overtog den nye ungdomsradio og gik i luften 1. april 2020.

Men det har været et år, der for den nyopstartede radiosatsning har været præget af hård modstand og beskyldninger, som flere gange har trukket overskrifter i medierne: Om dårlige lyttertal og falske anmeldelser af deres egne podcasts blandt andet.

{{toplink}}
Læs også

Kort sagt har kritikken ikke været til at overse, og den har givet genlyd helt ind på Christiansborg, hvor Radio- og tv-nævnets beslutning om at give Radio Loud plads på sendefladen til fordel for Radio24Syv har skabt heftig debat.

Af politikere er radiostationen blevet betegnet som en "regulær medieskandale", og selv kulturminister Joy Mogensen har på et samråd erklæret sig "utroligt skuffet og forundret over det, som Radio Loud sender, på baggrund af det, som de bød ind med".

Men hvad er status på Radio Loud efter et år i æteren?

Netop det spørgsmål skal Radio- og tv-nævnet tage stilling til senere på året på baggrund af en redegørelse fra kanalen om, hvordan de blandt andet bruger de omkring 260 millioner kroner, de modtager i public service i en fireårig periode frem til 2024. Redegørelsen skal lande på nævnets bord senest 1. maj i år.

Fakta

Hvad er Radio- og tv-nævnet?

Radio- og tv-nævnet hører under Kulturministeriet, og er det nævn, der udsteder sendetilladelser. Nævnet holder også øje med, at de forskellige stationer overholder lovkravene fra radio- og fjernsynsloven.

Det er også nævnets opgave at fungere som rådgiver for Kulturministeriet i radio- og tv-spørgsmål.


Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen

0:000:00