Nu tikker uret på Radio Loud

Oppositionen holder skarpt øje med Radio Loud, der tirsdag blev udsat for skarp kritik af Radio- og tv-nævnet for ikke at leve op til sendetilladelsen. ”Når vi får kritik, så retter vi ind," siger chef.

Radio- og tv-nævnet har i en ny afgørelse rettet skarp kritik mod Radio Loud for ikke at leve op til deres sendetilladelse. Programchef Simon Andersen vil rette ind.<br>
Radio- og tv-nævnet har i en ny afgørelse rettet skarp kritik mod Radio Loud for ikke at leve op til deres sendetilladelse. Programchef Simon Andersen vil rette ind.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller MunksgaardMaja Hagedorn

Presset stiger på Radio Loud.

Tirsdag har Radio- og tv-nævnet rettet en skarp kritik af den omstridte DAB-kanal, der ifølge en ny afgørelse ikke lever op til en række af vilkårene i den sendetilladelse, som Loud til manges overraskelse vandt over Radio24Syv for to år siden. 

Fakta

Hvad er Radio- og tv-nævnet?

  • Radio- og tv-nævnet hører under Kulturministeriet.
  • Det udsteder sendetilladelser.
  • Nævnet holder også øje med, at de forskellige stationer overholder lovkravene fra radio- og fjernsynsloven.
  • Det er også nævnets opgave at fungere som rådgiver for Kulturministeriet i radio- og tv-spørgsmål.

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen

Samtidig beder nævnet kanalen om at redegøre for de mange ændringer, som den nytiltrådte programdirektør og chefredaktør, Simon Andersen, har omtalt i pressen de seneste uger.

Det er en ”usædvanlig skarp kritik af en række væsentlige mangler”, som afgørelsen retter mod Radio Loud. Det udtaler formanden for nævnet, Søren Sandfeld Jakobsen, der er professor i it- og medieret.

”Herunder især vedrørende kanalens live-udsendelser, interaktion med lytterne, geografiske forankring, og at Radio Loud ikke har indhentet nævnets godkendelse inden gennemførsel af væsentlige ændringer,” siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Nævnet kræver, at Radio Loud inden for en kort frist retter op på disse forhold.”

Radioen har fået 14 dage til at redegøre for, hvordan de vil ændre på de kritiserede forhold og fire måneder til at få rettet op. Men allerede tirsdag lagde programdirektør Simon Andersen sig fladt ned.

”Nu sætter vi os alle ned og læser rapporten grundigt, og så tager vi en dialog derfra. Men mit signal er, at når vi får kritik, så retter vi ind,” siger han til Altinget.

Og noget tyder på, at det er nødvendigt. I et interview med nyhedsbureauet Ritzau fastslår formand Søren Sandfeld Jakobsen, at Radio Loud i sidste ende kan miste sin sendetilladelse.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00