Nu vender eleverne tilbage: Sådan bliver skoledagen

Onsdag skal landets skoleelever tilbage i skole. Her mødes de af en række krav og opfordringer. Det gælder blandt andet opfordringer om vaccine og selvtest, mens forældre skal bære mundbind på skolerne.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på pressemødet tirsdag.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på pressemødet tirsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Når skoleeleverne onsdag vender tilbage til fysisk undervisning, bliver det til en hverdag med selvtest, opdelte klasser og andre coronaforanstaltninger.

”Det skal være trygt at komme tilbage, og derfor bliver skoledagen ikke helt, som den plejer at være,” sagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde tirsdag.

Her forklarede hun, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at sende alle elever tilbage, men at det blandt andet er nødvendigt at indføre krav om mundbind/visir for forældre og at lade elever fra 1. klasse teste mindst to gange om ugen.

De to ugentlige test hjælper det offentlige med ved at stille gratis selvtest til rådighed via skolerne.

Læs Børne- og Undervisningsministeriets spørgsmål og svar om Covid-19 her. 

Spørgsmålet om elevernes tilbagevenden til fysisk undervisning er særligt blevet problematiseret af Danmarks Lærerforening.

Formanden, Gordon Ørskov Madsen, sagde i sidste uge til TV 2, at der er brug for mindre hold, hvis eleverne skal tilbage i skole.