Ny aftale sætter loft over udlejning: Nu må du udleje 70 dage om året

OVERBLIK: En ny, bred aftale indfører nye skattevilkår for udlejning og et loft over, hvor mange dage om året man må udleje sin bolig. Se hovedpunkterne her.

Der bliver nu sat loft over antallet af dage, danskerne må udleje deres private helårsbolig. Det er et af hovedelementerne i en bred aftale, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale.

Aftalen skal sætte en stopper for skattesnyd og hotellignende udlejninger på deleøkonomiske platforme som for eksempel Airbnb, der formidler leje og udlejning af private huse, lejligheder og værelser.

Aftalen betyder blandt andet, at det fremover bliver muligt at tjene flere skattefrie kroner på at udleje sin bolig, så længe udlejningen sker gennem et udlejningsbureau eller en deleøkonomisk platform, der indberetter de fulde lejeindtægter til skattevæsenet.

"Regeringen ønsker attraktive og gunstige vilkår for deleøkonomien i Danmark, så længe der er styr på skattebetalingen. Derfor er jeg også glad for, at danskerne fremover kan tjene lidt ekstra skillinger på at udleje for eksempel bilen eller sommerhuset," siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

"Det bliver en god forretning – både for udlejere og brugere – at bruge deleøkonomiske tjenester, der aktivt samarbejder med myndighederne. Det er til gavn for alle – både den enkelte dansker og samfundet som helhed," fortsætter han.

Skattevilkårene for udlejning af bil og båd lempes også.

Se hovedpunkterne i den nye aftale herunder

- Forhøjet bundfradrag ved udlejning af sommerhuse på 40.000 kroner årligt per ejendom.

- Nyt forenklet bundfradrag ved korttidsudlejning af helårsboliger på 28.000 kroner årligt per ejendom.

- Ovennævnte bundfradrag gælder, hvis udlejerens fulde lejeindtægter indberettes af en tredjepart. Ellers er bundfradraget 11.000 kroner årligt ved udlejning af sommerhus eller helårsbolig per ejendom.

- Nyt bundfradrag på 10.000 kroner årligt ved udlejning af bil, båd, campingvogn, autocamper og camplet.

- Ny digital indberetningsløsning, så deleøkonomiske virksomheder kan indberette lejeindtægter til skattemyndighederne på vegne af deres udlejere.

- Bedre vejledning og hjælp til deleøkonomiske virksomheder i forhold til indberetning til skattemyndighederne på vegne af deres udbydere af deleøkonomiske tjenester.

- Målrettet skattekontrol med deleøkonomiske platforme og udlejere. Skattemyndighederne vil blandt andet for indkomstårene 2018-2020 gennemføre et særligt skattekontrolprojekt.

- Ret til privat kortidsudlejning af helårsboliger i op til 70 dage om året uden kommunens samtykke, såfremt udlejning kun sker gennem en tredjepart, der indberetter udlejerens fulde lejeindtægter til skattemyndighederne.

- Den enkelte kommune kan beslutte, at borgerne kan korttidsudleje deres helårsboliger i op til 100 dage årligt, med mindre de konkrete forhold på det lokale boligmarked taler imod. Såfremt udlejning ikke kun sker gennem en tredjepart, der foretager indberetning til skattemyndighederne, kan boligen kun udlejes op til 30 dage årligt.

Forrige artikel Holstein: Fronterne har flyttet sig i ghettodebatten Holstein: Fronterne har flyttet sig i ghettodebatten Næste artikel Eva Kjer har valgt særlig rådgiver Eva Kjer har valgt særlig rådgiver