Ny boligjobordning giver også fradrag for bredbånd

AFTALE: Partierne bag den grønne boligjobordning er blevet enige om detaljerne i aftalen, hvor der også bliver råd til at give fradrag for bredbånd. 

”Jeg er glad for, at regeringen er nået til enighed med et bredt flertal om en ny grøn boligjobordning,” siger Karsten Lauritzen.
”Jeg er glad for, at regeringen er nået til enighed med et bredt flertal om en ny grøn boligjobordning,” siger Karsten Lauritzen.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti, Konservative, Alternativet og SF blevet enige om de nærmere detaljer i den grønne boligjobordning, som partierne kort efter folketingsvalget i sommer gav hinanden håndslag på.

Aftalen indfører blandt andet fradrag for energibesparende ombygninger som installation af luft-til-luft-varmepumper, energirådgivning til energiforbedringer, installation af ladestik til el-biler og installation af intelligent lys-, ventilations- og varmestyring. Men ordningen er blevet billigere, end partierne først havde regnet med, og derfor er der også blevet råd til at indføre fradrag for bredbåndsforbindelser.

Den nye aftale glæder skatteminister Karsten Lauritzen (V), der har siddet for enden af forhandlingsbordet.

Se her, hvor du kan få fradrag fra 1. januar.

Fakta
Konkret er aftalepartierne enige om:
  • at indføre fradragsret for en række nye grønne ydelser som fx installation af luft-til-luft-varmepumper og energirådgivning til energiforbedringer,
  • at fjerne fradragsretten for ikke grønne ydelser, som fx indvendigt malerarbejde og nedrivning/opsætning af køkkener og badeværelser,
  • at understøtte udbredelsen af velfungerende bredbånd i alle dele af Danmark ved at udvide BoligJobordningen med fradrag for ydelser ifm. tilslutning til bredbånd.   

Fradrag op til 12.000 kr.
”Jeg er glad for, at regeringen er nået til enighed med et bredt flertal om en ny grøn boligjobordning,” siger skatteministeren i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Med den nye ordning fastholder vi en løsning, som hjælper den travle børnefamilie, samtidig med at vi gør det mere favorabelt at renovere boligen med energivenlige løsninger samt understøtter etableringen af velfungerende bredbåndsforbindelser i alle dele af Danmark.”

Den nye ordning giver et fradrag på 6.000 kroner per person for service i hjemmet, mens man kan få et fradrag på 12.000 kroner per person til håndværksydelser med "et grønt sigte".

SF: Godt med grønt
Hos SF glæder man sig over de grønne aftryk i aftalen. Miljø- og skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen kalder ordningen en ”gulerod”, fordi det nu bliver mere attraktivt at energirenovere. 

”Det er blevet en grundlæggende anden ordning, der nu sikrer fradrag for fx solceller, jordvarme, isolering og nye vinduer. Dertil giver vi fradrag for fjernelse af asbest, PCB og bly, som også er en betydelig sundhedsrisiko,” siger hun i en pressemeddelelse.

SF og Alternativet har fået hug fra de andre røde oppositionskolleger for at lægge stemmer til Lars Løkke Rasmussens håndværkerfradrag, men de skyder ved siden af, mener Lisbeth Bech Poulsen:

”Regeringen har udmærket sig ved at afvikle stort set alle nye grønne tiltag. Når muligheden så byder sig for at rette bare lidt op på den udvikling – her med et grønt håndværkerfradrag – så gør vi det,” siger hun.

Den nuværende boligjobordning fortsætter uændret i 2015, mens ændringerne træder i kraft 1. januar 2016. Ordningen finansieres på finanslovene for 2016 og 2017.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Lisbeth Bech-Nielsen

MF (SF), finansordfører
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2009)

0:000:00