Ny hasteaftale: Nu kan danskerne få online psykologhjælp

CORONA: Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner er blevet enige om en løsning, som skal sikre, at danske borgere kan modtage psykologhjælp uden at være fysisk til stede.

På grund af coronavirussen kan mennesker ikke møde til psykologbehandling.

Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner er derfor blevet enige om en ny aftale, som gør, at danskerne kan fortsætte deres psykologbehandling gennem video- og telefonkonsultationer med psykologen.  

"Den nye aftale skal være med til at bremse risikoen for smittespredning og dermed bidrage til, at de danske hospitaler ikke oplever en stor belastning på grund af coronavirussen," forklarer Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening:

”Vi er glade for, at det er lykkes at få en ny aftale i stand så hurtigt, for i den nuværende situation er det vigtigt, at vi alle følger myndighedernes anbefalinger om at gøre hver vores for at begrænse spredningen af covid-19-smitten, så vores sundhedssystem ikke bliver overbelastet,” siger hun.

Formanden tilføjer, at løsningen skal være med til at skabe tryghed blandt danskerne og sikre, at de mennesker, som har behov for behandling, kan få det i en kriseramt tid.

Aftalen er midlertidig
På grund af tidligere krav har privatpraktiserende psykologer med ydernummer tidligere kun måttet tilbyde videokonsultation, hvis de var på deres arbejdsplads, men behandlingsforløbet skulle starte med en fysisk samtale.

Men nu må alle samtaler foregå på video og telefon, så længe psykologen vurderer, at det er fagligt relevant og muligt for personen, som går til behandling.

Indtil videre gælder hasteaftalen kun midlertidigt, hvilket betyder, at de tidligere krav for psykologer vil genoprettes på sigt.

Forrige artikel Gense pressemødet: Sundhedsministeren fortæller om ny hastelov og skarpe prioriteringer Gense pressemødet: Sundhedsministeren fortæller om ny hastelov og skarpe prioriteringer Næste artikel EU vil lade regeringerne åbne hanerne for at redde europæisk økonomi fra coronasmitte EU vil lade regeringerne åbne hanerne for at redde europæisk økonomi fra coronasmitte