Ny imamlov kan blive enden på Ungdomshuset

UNGDOMSHUSET: Hvis faste brugere af Ungdomshuset i København bidrog til urolighederne i sidste uge, kan den såkaldte imamlov lukke huset.

Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Cecilie Gormsen

Den nye såkaldte imam-lov kan ifølge Justitsministeriet true det nye Ungdomshus i Københavns Nordvestkvarter. Det skriver Berlingske.

I sidste uge endte en demonstration i anledning af tiåret for rydningen af Jagtvej 69 med brosten, flasker og fyrværkeri flyvende gennem luften efter politiet, ligesom der blev smadret butiksfacader og begået andet hærværk.

Og hvis personerne bag onsdagens vold og hærværk har en tilknytning til Ungdomshuset, giver en ny bestemmelse i folkeoplysningsloven fra december 2016, den såkaldte imamlov, hjemmel til at lukke huset.

Læs også: Løkke til demonstranter: Opfør jer ordentligt!

Det bekræfter justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ifølge Berlingske i et skriftligt svar til Folketingets Retsudvalg. Her gør han det klart, at lovændringen kan bruges til at fratage Ungdomshuset dets offentlige støtte, hvis sidste uges voldelige handlinger kan henføres til Ungdomshusets brugere.

”Kommunerne skal føre tilsyn med, at foreninger, der modtager kommunalt tilskud eller låner eller lejer kommunale lokaler, ikke ved deres formål eller adfærd modarbejder eller underminerer demokrati eller grundlæggende friheds- og menneskerettigheder,” lyder det i svaret fra ministeren.

Ungdomshuset i Nordvest drives af Fonden Jagtvej 69, og her afviser man ifølge Berlingske i en redegørelse til Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, "at den uacceptable adfærd udøvet af enkeltpersoner 1. marts kan tilskrives brugere af Ungdomshuset".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00