Ny KD-formand vil fjerne "homofobiske udtalelser" fra partiprogram

Kristendemokraternes formand vil kæmpe for en mere bred betegnelse af familiebegrebet, end man hidtil har opereret med i partiet. Det er homofobisk at påstå, at et rigtigt ægteskab består af en mand og en kvinde, siger han.

Jeppe Hedaa blev valgt til formand på et ekstraordinært landsmøde i marts. 72 ud af 74 delegerede stemte på ham. Der var ingen modkandidater.
Jeppe Hedaa blev valgt til formand på et ekstraordinært landsmøde i marts. 72 ud af 74 delegerede stemte på ham. Der var ingen modkandidater.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Det er en "homofobisk udtalelse", at der i Kristendemokraternes principprogram står, at et perfekt ægteskab er mellem en mand og en kvinde.

Og derfor skal den ud.

Det mener partiets nye formand, Jeppe Hedaa, som blandt andet af den grund har fjernet principprogrammet fra partiets hjemmeside.

"Der er en grænse for, hvor langt politikere skal bevæge sig ind på folks matrikler. Jeg har alt for mange homoseksuelle venner til, at jeg kan stå ved det der. Det går ikke. Vi skal ikke besserwisse på folks seksualitet, det er fuldstændig upassende," siger han.

Ved Kristendemokraternes årsmøde til oktober skal medlemmerne stemme om et nyt program.

Læs også

Afleder opmærksomheden

Formuleringen er vigtig, fordi familie-begrebet er et centralt element i Kristendemokraternes politik.

"Venstrefløjen vil typisk have, at staten tager sig af alt fra vugge til grav. Højrefløjen vil, at individet bare skal være et individ, groft sagt. KD ser på samfundet gennem familien som linse. Og det er woke-forstået," siger Jeppe Hedaa og fortsætter:

"Om det er to af samme køn eller en enlig mand eller kvinde – vi er indforståede med, at man selv definerer sin familiestruktur."

Samtidig frygter han også, at temaer som abort og homofobi vil overskygge partiets mærkesager. Eksempelvis ønsker Jeppe Hedaa, at KD skal være Danmarks grønneste parti. Men det kræver, at danskerne ikke ser Kristendemokraterne som et enkeltsagsparti, lyder det.

"Ellers får folk nok svært ved at høre, hvad vi overhovedet har at sige om det grønne," fastslår han.

LÆS HELE INTERVIEWET PÅ ALTINGET ETIK & TRO

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Hedaa

Partiformand, Kristendemokraterne, Bestyrelsesformand, 7N, bestyrelsesmedlem, B.93 prof, One Life Foundation
HH (1981 Niels Brock), Løjtnant (1983 Livgarden)

0:000:00