Ny klummeskribent på Altinget: Hanne-Vibeke Holst

Den kendte forfatter er tilbage som klummeskribent efter en frivillig pause på 10 år.

Forfatteren Hanne-Vibeke Holst er født 1959 og bor i dag på Frederiksberg i København.

Hanne-Vibeke Holst blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1984. Som journalist var hun i kortere perioder ansat på Berlingske Tidende og på ugebladet Søndags B.T.

Fra 1987 har hun arbejdet som selvstændig som klummeskribent og debattør i blandt andet Politiken og Alt for Damerne og som forfatter til film, tv, teater og bøger.

Hanne-Vibeke Holst har nydt stor succes som forfatter og har skrevet adskillige romaner siden sin debut i 1980.

Hendes seneste roman "Pesten" udkom efteråret 2017.

Udover sine romansucceser har hun skrevet flere non-fictionbøger og stod i 2010 bag skuespillet "Moskva, 7. oktober" på Betty Nansen Teatret.

Holst har gennem tiden modtaget adskillige litterære priser, og hendes engagement i den offentligt debat har resulteret i flere bestyrelsesposter.

Holst har tidligere været en af landets skarpeste feministiske debattører, men hun har valgt at fokusere på forfatterskabet de senere år. Selv siger hun: "Jeg havde egentlig svoret at holde mig udenfor debatten, men efter ti års pause har jeg fået lyst til at deltage i den fælles samtale igen. Siden jeg sidst var aktiv i samfundsdebatten, har Facebook redefineret hele anatomien i debatkulturen, så det bliver spændende og garanteret radikalt anderledes at hoppe på kommentatortoget igen," skriver succesforfatteren.

Hendes første klumme på Altinget publiceres søndag 4. februar.

Få mere information om Hanne-Vibeke Holst 

Forrige artikel Splittede socialdemokrater redder Merkel og baner vej for reformer af EU Splittede socialdemokrater redder Merkel og baner vej for reformer af EU Næste artikel Nordjyderne følte sig snydt – men de ligger i top over flest statsjob Nordjyderne følte sig snydt – men de ligger i top over flest statsjob
LA-dramaet er en spejling af striden i Venstre

LA-dramaet er en spejling af striden i Venstre

ANALYSE: Simon Emil Ammitzbøll-Billes farvel til LA understreger dilemmaet, når liberale partier skal forholde sig til trusler mod det liberale samfund. Men Ammitzbølls meget principielle holdning er af nyere dato.