Ny måling: Tårnhøj opbakning til Mette Frederiksen

POPULARITET: Statsminister Mette Frederiksens (S) styring af coronakrisen får topkarakter blandt vælgerne. Et flertal af dem foretrækker hende som landets leder. Surrealistisk stor opbakning, siger Altingets politiske kommentator.

Mette Frederiksens (S) krisehåndtering bliver belønnet af vælgerne.

Over halvdelen af dem foretrækker at beholde hende for bordenden i Statsministeriet.

Det viser en ny måling foretaget af Epinion for Altinget og DR Nyheder.

Hele 51 procent har svaret, at hun er deres foretrukne valg som statsminister. Blot 20 procent peger på hendes hovedudfordrer, Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, er det en "surrealistisk" stor opbakning, Mette Frederiksen mønstrer blandt befolkningen:

"Det er helt normalt, at befolkningen samles om en statsleder i en krisetid, men det her er alligevel enestående. Det er formodentlig den største opbakning til en dansk statsminister siden Anden Verdenskrig," siger han.

I løbet af blot en måned er den siddende statsministers popularitet steget med 20 procentpoint.

Artiklen fortsætter efter grafen.

Ros fra stor andel af vælgerne
Der er dog også sket meget i Danmark på den tid. I løbet af de seneste fire uger har Mette Frederiksen ved en lang række pressemøder i Statsministeriet præsenteret det ene tiltag efter det andet, der skulle mindske coronaudbruddet i Danmark.

Det har blandt andet involveret en delvis nedlukning af samfundet, hvor daginstitutioner, skoler, butikker og restauranter er blevet lukket. Samtidig er offentligt ansatte blevet sendt hjem, og privatansatte opfordres til at følge samme eksempel.

Selv om danskerne er blevet bedt om at omlægge deres hverdag, giver de Mette Frederiksens topkarakter for sit arbejde.

Et markant flertal på 79 procent af vælgerne mener, at Mette Frederiksen klarer sig enten meget godt eller godt som statsminister.

Det viser en anden måling foretaget af Epinion for Altinget og DR Nyheder.

For en måned siden svarede otte procent, at statsministeren gør det meget godt. Nu er det tal nået helt op på 40 procent. I marts var der 30 procent, som syntes, hun klarede sig godt. Det tal lyder nu på 39 procent.

"Det er, som om Mette Frederiksen er skabt til den slags kriser. Hendes ligefremme stil og rolige udstråling giver hende den samlende rolle, som en statsleder skal have her. I almindelig 'fredstid' appellerer den stil til et mere begrænset vælgersegment, og nogle synes, 'mor Mette' er for meget. Men her under coronakrisen kan Mette Frederiksen bruge alle sine talenter," siger Erik Holstein.

Epinion har indsamlet data i perioden 26. marts til 1. april, og det seneste pressemøde i Statsministeriet fandt sted 30. marts.

Forrige artikel Vestager: Vi står i en situation uden fortilfælde Vestager: Vi står i en situation uden fortilfælde Næste artikel Dagens corona-overblik: Danmark var ikke klar til pandemien, og Dagens corona-overblik: Danmark var ikke klar til pandemien, og "surrealistisk" stor opbakning til Mette Frederiksen
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.