Ny politisk aftale udvider kompensation til erhvervsliv

Den nye aftale betyder blandt andet, at virksomheder nu kan vælge at lukke ned frivilligt og stadig få kompensation.

"Når der kommer restriktioner, så følger hjælpen med," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) om den nye aftale. 
"Når der kommer restriktioner, så følger hjælpen med," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) om den nye aftale. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Shani Hannah Shalom

Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget indgået en aftale, der udvider de allerede aftalte kompensationsordninger til erhvervslivet. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse lørdag aften.

Det sker efter, at regeringen sammen med et flertal i Folketinget indførte flere restriktioner som følge af den stigende smitte i samfundet. Restriktioner, som i følge erhvervsminister Simon Kollerup (S) kan få betydning danske erhvervsdrivendes vilkår.

"Derfor spændte vi i sidste uge det brede sikkerhedsnet ud under dansk erhvervsliv, og nu har vi justeret og udvidet nettet, så dem, der bliver ramt, kan få hjælp," siger han i pressemeddelelsen.

Kan lukke frivilligt ned med kompensation

Aftalepartierne er blandt andet blevet enige om, at virksomheder, der er ramt af restriktionerne, kan vælge at lukke ned frivilligt og få dækket op til 90 procent af virksomhedens faste omkostninger og omsætningstab som selvstændig (op til loftet) samt benytte lønkompensationsordningen for hjemsendte medarbejdere.

Det bliver muligt at søge om kompensation fra den dag, restriktionerne er trådt i kraft, det vil sige henholdsvis den 10. december eller den 19. december.

Aftaler indebærer også, at virksomheder, ligesom sidste år, kan søge om penge fra en ’decemberpulje’ – en pulje, som er afsat til kompensation på op til 150.000 kroner for sæsonbetonede omkostninger som for eksempel julepynt eller anden udsmykning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00