Ny politisk chef i Alternativet: Vi skal blive mere konkrete

INTERVIEW: Leila Stockmarr var på vej ud af døren, men med en ny rolle som politisk chef i Alternativet blev hun hængende på Christiansborg. Her skal hun udvikle Alternativets politik, og den må godt blive mere konkret og økonomisk, siger hun.

Alternativet har gjort sig bemærket for sin tilgang til politik, der blandt andet har budt på en del utraditionelle fester. Men nu skal partiprogrammet omsættes til virkelighed, fortæller den nye politiske chef.
Alternativet har gjort sig bemærket for sin tilgang til politik, der blandt andet har budt på en del utraditionelle fester. Men nu skal partiprogrammet omsættes til virkelighed, fortæller den nye politiske chef.Foto: /ritzau/Sophia Juliane Lydolph
Kristoffer Kvalvik

Alternativets politiske chef Leila Stockmarr er klar til at tage fat på arbejdet med partiets politik.

Den tidligere rådgiver for partiet var egentlig på vej ud af døren til en forskerstilling, men kunne ikke sige nej, da hun blev tilbudt rollen som politisk chef i Alternativet i november. 

”Jeg fik mulighed for at komme tilbage i en rolle, hvor jeg fik mere ansvar, og hvor jeg kunne være med til at videreudvikle Alternativets visioner og gøre dem mere realpolitiske,” siger hun.

Leila Stockmarr har nu ansvaret for partiets parlamentariske arbejde, hvor hun skal kvalitetssikre politiske udspil. Og særligt det realpolitiske er noget, hun vil tage fat på:

”Først og fremmest er der rigtig meget af det, der ligger i vores unge partiprogram, der ikke er blevet omsat til politisk handlen og konkretiseret," siger hun.

Fokus på økonomi
Den politik, som Leila Stockmarr skal konkretisere, har indtil nu har været domineret af klima- og miljøområdet, fortæller hun.

Og målene om en grøn dagsorden, bæredygtig omstilling og demokratiseringsdagsordenen forbliver vigtige, men nu skal de også blive til virkelighed.

”Målsætningen er, at vi i højere grad skal til at arbejde med ny økonomisk tænkning. For at realisere de her mål er vi nødt til at prioritere økonomi som politisk område meget mere ambitiøst, end vi har gjort tidligere,” siger Leila Stockmarr.

Hun ser ikke noget, der står i vejen for, at man kan indfri de tanker, som Alternativet bygger på.

”Vi skal vise, at vores radikale dagsorden ikke er urealistisk. Der ligger faktisk et potentiale i at nytænke økonomien, vores økonomiske system og de institutioner, vi har,” siger hun.

Krænkelsessager
Alternativet var før nytår ude i et mediestormvejr, da det kom frem, at flere i partiets organisation havde følt sig krænket af ledende medarbejdere.

Leila Stockmarr vil som politisk chef også være personaleansvarlig for de politiske rådgivere, og her skal hun arbejde med at undgå de problemer.

”Jeg vil bidrage til den proces, der allerede er i gang, med at opbygge en mere professionel organisation sammen med mine kollegaer,” siger hun og afslutter:

”Det er en proces, vi stadig er i gang med som nyt parti. At finde vores arbejdsgange og få mere struktur i vores arbejde, og det er mit arbejde også en del af.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leila Stockmarr

Politisk rådgiver (EL)
msc i politik med fokus på Mellemøsten (University of London, SOAS, 2009), cand.scient. (RUC 2010) ph.d. i globale studier (RUC 2015)

0:000:00