Ny prognose: Martin Henriksen står alligevel til genvalg

MANDATPROGNOSE: Dansk Folkepartis Martin Henriksen har tidligere stået til at ryge ud af Folketinget. Men nu lader det til, at partiet alligevel kan få genvalgt DF-profilen i København.

Han har flere gange været på vippen.

Men med under fem måneder til folketingsvalget senest skal afholdes, står Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, nu til at blive genvalgt.

Det viser Altingets nyeste prognose for, hvor mandaterne vil falde ved et folketingsvalg i dag, som professor Kasper Møller Hansen har udarbejdet.

Ifølge prognosen står Dansk Folkeparti igen til at få to mandater i Københavns Storkreds. Det er en fremgang fra prognosen i november, hvor partiet stod til at få en enkelt valgt i kredsen.

Gruppeformand Peter Skaarup er fortsat storfavorit til at hapse det første mandat. Han var partiets store stemmesluger ved folketingsvalget i 2015, hvor det lykkes ham at få 11.402 personlige stemmer.

Men efter al forventning vil Martin Henriksen få det andet mandat og være sikret endnu en periode i Folketinget. I 2015 var der 3.094 københavnere, der satte kryds ved ham.

Dansk Folkeparti fik ved folketingsvalget i 2015 11,4 procent af stemmerne i Københavns Storkreds, hvilket udløste to mandater. Men siden dengang er partiet gået tilbage i meningsmålingerne, hvilket flere gange har sendt Martin Henriksens plads i Folketinget i farezonen.

Forrige artikel Kontroversiel grønlandsk politiker genopstiller til Folketinget Kontroversiel grønlandsk politiker genopstiller til Folketinget Næste artikel Tidligere minister skal hjælpe Riisager med at fordele gymnasieelever Tidligere minister skal hjælpe Riisager med at fordele gymnasieelever