Ny redaktionschef til Mandag Morgen

NAVNENYT: Mandag Morgen har ansat Tanja Nyrup Madsen som ny redaktionschef. Hun kommer fra DR, hvor hun blandt andet har været redaktionsleder på P1 Morgen.

Tanja Nyrup Madsen bliver ny redaktionschef på Mandag Morgen. Hun kommer fra en stilling som redaktør for et undersøgende dokumentarprojekt i Danmarks Radio, hvor hun også har været erhvervsredaktør og redaktionsleder på P1 Morgen.

”Ud af et stærkt ansøgerfelt har vi valgt Tanja Nyrup, fordi hun besidder en sjælden kombination af journalistisk kompetence og dyb ledelseserfaring. Hun er en skarp, undersøgende journalist, men hun har også stået i spidsen for en modernisering af P1 Morgen, der har ført til at markant højere antal lyttere,” siger Jakob Nielsen, chefredaktør på Mandag Morgen og Altinget.

Ugebrevet Mandag Morgen står midt i en modernisering, hvor målet på samme måde er at skabe vækst gennem et klart fokus på kvalitet og på at være relevant for brugerne ud fra stifteren Erik Rasmussens gamle slogan: Læs mindre, forstå mere.

Det er også den proces, der har gjort opgaven fristende, siger Tanja Nyrup Madsen:

”Jeg fornemmer allerede stærkt, at Altinget og Mandag Morgen er er et hus, hvor der er kort fra ide til handling, og hvor nye udfordringer ret hurtigt oversættes til nye muligheder for at lave seriøs journalistik. Det glæder jeg mig meget til at give mit bidrag til,” siger hun.

Den nye redaktionschef vil især sætte fokus på, hvad moderne ledere har brug for at vide.

”Mandag Morgen er skrevet til travle mennesker, der har valgt at investere kostbar tid i at holde sig velorienterede. De daglige nyheder får de andre steder. Som ledere har de behov for at blive klædt ordentligt på om de emner, der brænder allermest på lige nu – eller lige om lidt. Vi skal formulere et klart løfte til læserne om kun at tilbyde indhold, der er deres tid og opmærksomhed værd.”

Mandag Morgen er en del af Altinget-koncernen, men skal fortsat udkomme som selvstændigt medie.

”Mandag Morgen er vores luksusbrand. Det ugentlige nyhedsmagasin er både fysisk og indholdsmæssigt en pause fra døgnets digitale flimmer. Oplaget er i svag fremgang, og vi tror på, at markedet for sådan et kvalitetsmedie er endnu større,” siger chefredaktør Jakob Nielsen.

Altinget og Mandag Morgen har fortsat en chefredaktion, der består af adm. direktør Per Mikael Jensen, tværgående chefredaktør Lisbeth Knudsen og ansvarshavende chefredaktør Jakob Nielsen. 

Tanja Nyrup Madsen vil sammen med bl.a. en redaktionschef fra Altinget indgå i en ny, daglig redaktionsledelse.

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansvarshavende chefredaktør, Altinget.dk & Mandag Morgen
Journalist (DMJX 1998)

Tanja Nyrup Madsen

Chefredaktør, Mandag Morgen
Journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1998)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser