Ny SFU-formand vil stoppe nedskæringer i velfærden

NY FORMAND: SF Ungdom har i weekenden fået ny landsformand, og den nye mand på posten er Jacob Klivager Vestergaard.

Der var skifte på formandsposten, da SF Ungdom (SFU) i weekenden holdt landsmøde.

Efter to år som SFU-formand stoppede Nanna Bonde nemlig, og de unge SF'ere valgte i stedet 26-årige Jacob Klivager Vestergaard som landsformand.

"Jeg er både stolt og glad for at få muligheden for at repræsentere SFU i vores fælles kamp imod Lars Løkkes nedskæringer i velfærd og uddannelse,” siger han.

Jacob Klivager Vestergaard har en kandidatgrad i politik og administration fra Aalborg Universitet, og han er folketingskandidat i Aalborg Vest. Han har siden 2012 siddet i SF’s bestyrelse og siden 2013 i SFU’s landsledelse.

Som SFU-formand vil Jacob Klivager Vestergaard forsøge at sætte fællesskabet i fokus.

"Jeg mener, at højrefløjen har haft held til at smadre vores fællesskab – både når det gælder arbejdsmarked, flygtningepolitik og på uddannelsesområdet," siger Jacob Klivager Vestergaard.

Han peger på tre områder, hvor han særligt vil have fokus som SFU-formand. Og det er arbejdsmarkedet, det grønne område og uddannelsespolitikken.

"Der skal fokus på arbejdsmarkedet og de arbejdsløse, og hvordan vi forholder os til den situation. Vi har et system i dag, hvor der er rigtig meget mistillid til den enkelte, og det håber jeg at vi kan få ændret på. Og skal vi have et system, hvor man tager mere hånd om at få folk i arbejde og gør det på en god måde," siger Jacob Klivager Vestergaard.

Også det grønne område er vigtigt for den nye SFU-formand.

"Debatten har været lidt nedprioriteret de seneste år, og det håber jeg, at vi kan få ændret på, så vi kan få diskuteret den grønne dagsorden lidt mere. Det er ikke et område, som rigtigt bliver diskuteret, for de fleste er egentlig enige om, at der skal gøres noget, men problemet er, at der sjældent bliver gjort noget," siger han.

Som den tredje mærkesag nævner Jacob Klivager Vestergaard uddannelsesområdet, hvor han efterlyser visioner for, at den enkelte studerende skal have frit valg til at få sig den uddannelse, som man gerne vil have.

"Og så har vi også en vigtig opgave i at modarbejde nedskæringerne på uddannelsesområdet," siger Jacob Klivager Vestergaard.

Nanna Bonde, der har været SFU-formand siden april 2015, takker på Facebook for to gode år som SFU-formand:

"Meget kunne siges om de sidste to år eller de sidste syv. SFU har ikke bare været min fritidsaktivitet, men hele mit liv. Tusind tak til alle, der har været med," skriver Nanna Bonde og fortsætter:

"Tak til SFUs landsledelse som har bakket mig op i svære tider og givet mig tæsk, når jeg tog fejl. Tusind tak alle de, der har været ansat med mig som formand, I har alle haft og har stor betydning for ikke bare mig, men for hele SFU. Også en stort tak til SF's folketingsgruppe og landsledelse, som hele vejen igennem har lyttet til vores frustrationer og taget os seriøst."

Forrige artikel Ombudsmanden: Ledelsen har også ytringsfrihed Ombudsmanden: Ledelsen har også ytringsfrihed Næste artikel Så mange stemmer henter Nye Borgerlige fra DF og LA Så mange stemmer henter Nye Borgerlige fra DF og LA