Ny undersøgelse: Hver sjette ansatte i Københavns Kommune har oplevet krænkende adfærd

I en ny undersøgelse blandt Københavns Kommunes 47.000 ansatte svarer 16 procent, at de har oplevet eller været vidne til sexisme og krænkende adfærd. Særligt sosu'er og andet omsorgspersonale oplever krænkelser. 

Københavns Kommune har for første gang undersøgt, hvor mange af kommunens 47.000 ansatte, der oplever sexisme og krænkende adfærd i forbindelse med deres arbejde. 
Københavns Kommune har for første gang undersøgt, hvor mange af kommunens 47.000 ansatte, der oplever sexisme og krænkende adfærd i forbindelse med deres arbejde. Foto: Philip Davali / Scanpix
Søren Dahl

Cirka hver sjette ansatte i Københavns Kommune har oplevet eller været vidne til krænkende adfærd såsom uønskede kys, klap eller seksuelle kommentarer. 

Det viser en ny undersøgelse blandt alle kommunens 47.000 ansatte, der har løbet siden september måned sidste år. 

I alt har godt 21.000 ansatte besvaret undersøgelsen. 

Af dem svarer 16 procent, at de inden for det seneste år har oplevet sexistisk kultur eller uønsket adfærd af seksuel karakter på arbejdspladsen.

Udover fysiske og verbale krænkelser, rapporterer flere ansatte også om, at de har fået vist e-mails og beskeder med uønsket seksuelt indhold.

”Københavns Kommune skal være en tryg arbejdsplads for alle. Det er fuldstændig uacceptabelt, at 16 procent af dem, der har deltaget i undersøgelsen, har oplevet en sexistisk kultur eller adfærd. Det er vigtigt, at vi har fået afdækket omfanget," siger Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, i en pressemeddelelse.

"Nu skal de syv forvaltninger sætte gang i opfølgningsarbejdet lokalt, så vi sikrer, at der bliver taget hånd om problemerne. Man skal kunne gå trygt på arbejde i Københavns Kommune, uanset om man er social- og sundhedsassistent, pædagogmedhjælper eller sagsbehandler," lyder det videre fra overborgmesteren. 

Et flertal på rådhuset besluttede i forbindelse med sidste års budgetforhandlinger at afsætte en million kroner til at gennemføre undersøgelsen.

Det er første gang, at Københavns Kommune har undersøgt omfanget af sexisme på tværs af alle kommunens forvaltninger. 









0:000:00