Nye Borgerlige i København: Natklubber må gerne afvise på grund af etnicitet

Det er ikke diskrimination, når en borger nægtes adgang på barer og diskoteker på grund af hudfarve. Det mener Nye Borgerliges Niels Peder Ravn, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i København. "Unge mænd med muslimsk eller mellemøstlig baggrund har det med at stå og skule," siger han blandt andet. 

Placeholder image
Gæster venter på at blive lukket ind på natklub i Kødbyen i København. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Hvis natklubber og diskoteker afviser en person på grund af hudfarve og etnicitet, skal de have lov til det.

Det mener Niels Peder Ravn, der er Nye Borgerliges medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation.

“Jeg kender jo folk ude i nattelivet. Den empiri, de vil bygge en afvisning på, er, at de tidligere har oplevet, at en herre med mørk hud har skabt noget ballade på deres beværtning,” siger han og fortsætter:

“Vi har jo diskriminationslove i Danmark. Og selvfølgelig skal de overholdes. Men man må også have forståelse for, at en privat virksomhed bliver nødt til at sørge for, at den kører bedst muligt."

Kommentaren kommer efter et forslag på Københavns Rådhus fra Radikale. Partiet vil ansætte en række såkaldte ‘undercover-agenter’, der skal være med til at afsløre diskrimination og nedbringe forskelsbehandling i det københavnske natteliv.

“Diskriminationen fandt sted for over 20 år siden, da jeg var ung og gik i byen. Det ser ud som om, at problemet kun er blevet værre. Og det er mig en gåde, hvordan det lever i sin bedste trivsel, når det er så et alvorligt problem, vi har,” siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Kashif Ahmad (R).

LÆS OGSÅ: Radikale: Gør som Oslo og lad undercover-agenter bekæmpe diskrimination i nattelivet

Men forslaget gør ifølge Niels Peder Ravn brug af “Stasi-metoder."

"Jeg mener som udgangspunkt, at hemmelige agenter er noget rod. At fange restauratører eller dørmænd på det forkerte ben på den måde er vel ikke helt fair," siger han.