Nye Borgerlige klar til at indtage Christiansborg

OPSTILLINGSBERETTIGET: Det højreorienterede parti Nye Borgerlige har samlet over 20.000 vælgererklæringer og er nu opstillingsparate til Folketinget. To folkevalgte medlemmer har dog allerede meldt sig ud.

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen er klar til at indtage Christiansborg.
Pernille Vermund og Peter Seier Christensen er klar til at indtage Christiansborg.Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Frederik Tillitz

Ved næste valg er der mulighed for at sætte krydset ved endnu et parti.

Nye Borgerlige har fået de 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at stille op til Folketinget.

Allerede 12. september havde partiet tilstrækkeligt med underskrifter, men man indsamlede yderligere 500 for at være på den sikre side.

Underskrifterne skal nu gennemgås og godkendes i Social- og Indenrigsministeriet. Partiet vil anmode om at få tildelt listebogstavet D.

I det højreorienterede parti, der står for en stram udlændingepolitik og en liberal økonomisk politik, er man glade for nu at kunne stille op til Folketinget.

”Vi har indsamlet mere end de 20.109 underskrifter, som vi skulle. Så vi har nået målet, og nu er vi klar til valg. Jeg er både glad og lettet,” siger Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige til TV 2.

Frygter borgerkrig
Nye Borgerlige blev stiftet i 2015 af Pernille Vermund, der er tidligere folketingskandidat for Konservative og Peter Seier Christensen.

Pernille Vermund opsummerer partiets politiske prioriteter med en strammere udlændingepolitik, lavere skatter og et ønske om at forlade EU.

Partiet vil blandt andet suspendere al asylbehandling i Danmark, stoppe udbetalingen af alle offentlige ydelser til udlændinge og træde ud af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og FN's Flygtningekonvention.

Ifølge Pernille Vermund vil spændinger, som bliver skabt af indvandringen i det danske samfund, i værste fald resultere i ”en borgerkrig”.

Det sidste år har en række byrådspolitikere rundt om i landet meldt sig ind i partiet, og det samme har blandt andre debattør og islamkritiker Lars Hedegaard.

Mistet to folkevalgte
Partiet har dog allerede mistet to medlemmer, der har repræsenteret partiet som folkevalgte.

En af dem er det tidligere medlem af Dansk Folkeparti, Vivi Jensen, der sidder i regionsrådet i Nordjylland og byrådet i Hjørring. Hun har valgt at forlade partiet, efter at hun har fået lov at nærlæse partiets principprogram. Særligt Nye Borgerliges socialpolitik har fået hende til at trække sig.

Derudover har en anden tidligere DF'er, Annette Vahlgreen, der sidder i byrådet i Vesthimmerlands Kommune, også meldt sig ud, fordi hun ikke kan stå inde for partiets økonomiske politik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024