Nye corona-stramninger: Forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer

INDGREB: Regeringen indfører forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer og et stop for serveringer på caféer og restauranter. En stribe forretninger som storcentre og frisører lukkes helt. Nye krav til hygiejnen i dagligvareforretninger.

Det skal være forbudt at samles mere end 10 personer, servering på caféer stoppes, og forretninger som frisører og storcentre lukkes ned.

Sådan lyder nogle af de seneste tiltag fra regeringen for at håndtere coronakrisen.

"Kampen mod corona spidser til, og situationen bliver mere og mere alvorlig," sagde Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag aften.

“Regeringen har valgt den tilgang, at vi hellere handler hurtigere end for sent. At vi hellere går for langt end for kort,” fortsatte hun. 

Hun begrunder de nye tiltag med, at antallet af indlæggelser er steget eksplosivt de seneste dage. Det seneste døgn er antallet af indlagte på intensivafdeling steget fra 10 til 18. I alt 82 er indlagt med corona.

"Det er helt afgørende, at vi får brudt smittekæden nu," sagde Mette Frederiksen.

Alligevel varslede hun, at sundhedssystemet vil komme yderligere under pres de kommende uger.

"Alle de tal vil stige. Og sandsynligvis vil de også stige meget," sagde Mette Frederiksen.

Gå ikke i panik
Statsministeren understregede flere gange, at dagligvareforretninger og apoteker holder åbent som hidtil. Derfor gentog hun sin opfordring til danskerne om ikke at gå ud og hamstre.

"Køb ind, som I plejer, prøv at tage det roligt," sagde hun.

Eksempelvis supermarkeder blev dog også mødt af nye krav tirsdag aften. For at undgå nærkontakt mellem kunderne, skal der fremover være 4 kvadratmeter tilgængeligt gulvareal per kunde, ligesom der skal være god adgang til at vaske eller afspritte hænderne.

Det sker for at adressere trængslen i nogle butikker.

"Rigtig mange har taget gode initiativer. Men nu skal vi have alle butikker med," sagde Mette Frederiksen.

Statsministeren benyttede samtidig pressemødet til at rose de mange danskere, som gør, hvad de kan for at isolere sig.

"Rigtige mange danskere udviser i de her dage fantastisk samfundssind. Selvom det er svært," sagde Mette Frederiksen.

De seneste dage har der imidlertid været heftig kritik af, at især unge mødes i større grupper i parker og på serveringssteder. Og de fik også en lille opsang med på vejen fra statsministeren.

“I skal alle sammen hjælpe os med at få brudt den smittekæde nu,” sagde hun. 

 

Forrige artikel Se pressemødet, hvor Frederiksen varsler markante coronastramninger og giver unge en opsang Se pressemødet, hvor Frederiksen varsler markante coronastramninger og giver unge en opsang Næste artikel Dronningen om danskere, der ikke bliver hjemme: Det kan man ikke være bekendt Dronningen om danskere, der ikke bliver hjemme: Det kan man ikke være bekendt