Nye dokumenter afslører: Sådan foregår møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub

Altinget kan nu beskrive detaljer fra de otte møder, som Socialdemokratiets erhvervsklub har afholdt, siden partiet vandt regeringsmagten i 2019. Hvem deltog på møderne, hvad blev der diskuteret i den lukkede klub, og hvordan brugte ministrene embedsværket? Få svarene her. 

Fra venstre: Statsminister Mette Frederiksen, Jens Kramer Mikkelsen, formand i Socialdemokratiets erhvervsklub, Lars Aagaard, topchef for Dansk Energi og Brian Mikkelsen, topchef for Dansk Erhverv. Lars Aagaard er en af de mest mødeaktive medlemmer i erhvervsklubben, da han har været tilmeldt samtlige fem møder i 2019 og 2020, som Altinget har tilmeldingslister fra. 
Fra venstre: Statsminister Mette Frederiksen, Jens Kramer Mikkelsen, formand i Socialdemokratiets erhvervsklub, Lars Aagaard, topchef for Dansk Energi og Brian Mikkelsen, topchef for Dansk Erhverv. Lars Aagaard er en af de mest mødeaktive medlemmer i erhvervsklubben, da han har været tilmeldt samtlige fem møder i 2019 og 2020, som Altinget har tilmeldingslister fra. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix, Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix, Pressefoto/Dansk Energi, Pressefoto/Dansk Erhverv
Christoffer Lund-HansenKatrine Falk Lønstrup

På baggrund af en række omfattende aktindsigter kan Altinget nu give et detaljeret indblik i de otte møder, der er afholdt i Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, siden partiet formede regering i sommeren 2019.

Altinget har fået adgang til invitationer, tilmeldingslister, mødeoplæg, planlægning samt anden kommunikation og dialog i forbindelse med de seneste to års møder i Socialdemokratiets erhvervsklub.

Dokumenterne, som strækker sig over hundredevis af sider, viser, at mindst seks ministre - herunder Mette Frederiksen (S), finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) - har deltaget på et eller flere af de otte møder, hvor omkring 70 indflydelsesrige personer i dansk erhvervsliv i alt har været tilmeldt. 

De omkring 70 personer, som Altinget kender til, fordeler sig på lidt over 50 virksomheder og organisationer, der er medlemmer af erhvervsklubben. 

Dokumenterne viser desuden, at ministrene på mindst tre af de otte møder har fået hjælp af embedsværket i arbejdet med ministrenes oplæg til møderne. 

Endnu flere ministre end dem, som er endt med at deltage, har været inviteret til møderne i erhvervsklubben, hvor også andre fremtrædende socialdemokrater - som tidligere københavnske overborgmestre og folketingsmedlemmer - har været tilmeldt.  

På tilmeldingslisterne optræder flere prominente navne som blandt andet den tidligere erhvervsminister og nuværende topchef for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, FH-formand Lizette Risgaard og Dansk Energi-bossen Lars Aagaard.

Lars Aagaard og Nykredits topchef, Michael Rasmussen, er blandt de mest mødeaktive medlemmer i erhvervsklubben, da de har været tilmeldt samtlige møder i 2019 og 2020, som Altinget har tilmeldingslister fra.

For den unikke adgang til regeringens topfolk og de andre fremtrædende socialdemokrater opkræver Erhvervsforum Vækst DK et årligt kontingent på 20.000 kroner. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024