Nyt chefhold i DR Nyheder

ROKADE: Nyhedsdirektør Sandy French har udnævnt tre nye chefer, som skal udgøre det centrale hold i den fremtidige ledelse af DR Nyheder.

Nyhedsdirektør Sandy French har udpeget det chefhold, som for fremtiden skal udgøre den centrale ledelse af DR Nyheder. Det erfarer Altinget.

Den kommer ud over direktøren til at bestå af tre personer: Thomas Falbe, Christian Lindhardt og Charlotte Deleuran.

Thomas Falbe, der kommer fra en stilling som ledende redaktionschef hos DR Nyheder, er ny nyhedschef. Han får ansvaret for DR Nyheders forskellige kanaler.

Falbe kom til DR i 2001, først som redaktør for P3 Nyheder, og siden fungerede han i en årrække som korrespondent, blandt andet i USA. I 2015 tiltrådte han ledelsen af TV Avisen, 21 Søndag, Radioavisen mv. som ledende chefredaktør. Thomas Falbe bliver desuden Sandy French's stedfortræder.

Christian Lindhardt er ny indholdschef med ansvar for alle fagredaktioner og dermed for det indhold, der produceres til kanalerne.

Charlotte Deleuran bliver chef for produktionen og dermed ansvarlig for den tekniske del af DR Nyheder.

Under den nye ledelse udnævnes Morten Tvegaard som chef for den politiske redaktion.

Nyhedsledelsen består foruden af Sandy French, Thomas Falbe, Christian Lindhardt og Charlotte Deleuran også af underdirektør Anders Kern Boje, der er øverste ansvarlig for DR Sporten.

Fyringsrunde i DR
Rokaden hos DR Nyheder følger i kølvandet på generaldirektør Maria Rørbye Rønns udmelding tidligere onsdag om at nedlægge op mod 65 stillinger i DR. Det er blandt andet DR's ambition at slanke nyhedsledelsen for i stedet at styrke fagredaktionerne.

Nyhedsdækningen skal således også prioriteres anderledes i fremtiden, hvor der skal fokus på en særlig indsats rettet mod de unge. DR Nyheder skal fremover udkomme mere på digitale medier som for eksempel Snapchat.

Ifølge Journalisten.dk skal DR Nyheder i forbindelse med omstruktureringerne nedlægge 6-8 stillinger, hvilket bliver mødt med ærgrelse blandt medarbejderne. Altinget erfarer, at fyringsrunden vil blive sat i værk 7. september.

...

Artiklen er opdateret 25. august klokken 12:15. Det fremgår nu, at underdirektør Anders Kern Boje også er en del af ledelsen i DR Nyheder.

Forrige artikel DR vil nedlægge op til 65 stillinger DR vil nedlægge op til 65 stillinger Næste artikel Tilladelser går for langsomt: Regeringen fjerner miljøansvar fra kommuner Tilladelser går for langsomt: Regeringen fjerner miljøansvar fra kommuner