Nyt i svindelsagen fra Socialstyrelsen: Mand anholdt i Sydafrika

ANHOLDELSE: En af de tre mistænkte i sagen om svindel med satspuljemidler er blevet anholdt, da han prøvede at rejse ud af Sydafrika. 

Sydafrikansk politi har anholdt en af de mistænkte i den omfattende sag om svindel i Socialstyrelsen for 111 millioner kroner.

Den mistænkte mand blev anholdt tirsdag aften i den internationale lufthavn i Johannesburg i Sydafrika på baggrund af en dansk arrestordre.

Han er tiltalt for hæleri af særlig grov beskaffenhed. 

Det oplyser politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra bagmandspolitiet i en pressemeddelelse. 

Manden er blandt tre mistænkte personer i svindelsagen og er nu varetægtsfængslet i Sydafrika.

Desuden er manden tidligere blevet varetægtsfængslet in absentia i Danmark. 

"Anholdelsen i Sydafrika er resultatet af en efterforskning i fremdrift og et stærkt internationalt samarbejde. Vores hovedfokus er fortsat at anholde den 64-årige hovedmistænkte, men i den samlede opklaring af svindelsagen fra Socialstyrelsen er anholdelsen af manden i lufthavnen et vigtigt skridt," siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis.

Man vil nu sende en officiel udleveringsanmodning til Sydafrika for at få den anholdte mand strafforfulgt i Danmark.

"Jeg håber og tror på en smidig proces, men i sidste ende er spørgsmålet om udlevering naturligvis op til de lokale myndigheder og domstole," siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis.

Forrige artikel Sådan fordeler Folketinget 1,1 milliard på socialområdet Sådan fordeler Folketinget 1,1 milliard på socialområdet Næste artikel Advokatfirmaet Bech-Bruun skal rede­gøre for egen rolle i udbytteskandale Advokatfirmaet Bech-Bruun skal rede­gøre for egen rolle i udbytteskandale