Britta Nielsen tilstår at have overført satspuljepenge til egne konti

SVINDELSAG: Retssagen mod den tidligere sagsbehandler i Socialstyrelsen Britta Nielsen gik i gang torsdag. Hun erkender en række af anklagerne om at have stjålet penge fra de offentlige kasser. Midt i retsmødet blev Britta Nielsen kørt væk i ambulance efter et ildebefindende.

"Min klient erkender, at der er foretaget transaktioner fra Socialstyrelsen til egne konti". Det sagde Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, da retssagen mod den svindeltiltalte kvinde begyndte torsdag i Københavns Byret.

65-årige Britta Nielsen er tiltalt for i perioden 1997 til 2018 uberettiget at have overført tilskudsmidler til sig selv 298 gange.

Hun udnyttede ifølge tiltalen sin stilling som ansat i Socialstyrelsen til at overføre penge til sig selv, og på den måde stjal hun ifølge tiltalen omkring 117 millioner kroner. Pengene kommer primært fra de såkaldte satspuljemidler, som skulle være gået til projekter for socialt udsatte.

Ifølge advokaten kan hans klient dog ikke erkende, at der er taget penge i så lang en periode fra 1993-2018, som der står i anklageskriftet. Og der er enkelte transaktioner, hun ikke erkender at have foretaget.

Der er altså tale om en delvis tilståelse.

Børnene er også sigtet
65-årige Britta Nielsen ankom ifølge DR kort før retsmødets start sammen med sin søn Jimmy Hayat, der også er varetægtsfængslet i sagen.

Faktisk er alle Britta Nielsens tre voksne børn og en svigersøn sigtet i sagen. Politiet mener, at de har modtaget store pengebeløb, som stammer fra morens svindeludbytte. Der er derfor ifølge sigtelsen tale om hæleri.

Opdatering torsdag 24.10. klokken 14:

Britta Nielsen skulle have afgivet sin egen forklaring ved retsmødet i dag, men kort efter frokostpausen fik hun et ildebefindende og blev kørt væk i ambulance. 

Ifølge DR forklarer Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, at Britta Nielsen tidligere har haft hjerteproblemer, mens hun har været varetægtsfængslet.

Forrige artikel Finanslov: Støttepartier kræver løft af psykiatrien Finanslov: Støttepartier kræver løft af psykiatrien Næste artikel Ursula von der Leyen: Storbritannien skal udpege en ny britisk EU-kommissær Ursula von der Leyen: Storbritannien skal udpege en ny britisk EU-kommissær