Obama støtter Macron som ny fransk præsident

STØTTE: Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama vælger nu side i det franske præsidentvalg og støtter den socialliberale Emmanuele Macron.

Foto: Nicholas Kamm og Thomas Samson/AFP/Scanpix
Cecilie Gormsen

Den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron får nu støtte fra en prominent herre – nemlig ingen ringere end USA's tidligere præsident Barack Obama.

I en video erklærer Obama sin fulde støtte til Macron, der på søndag håber at blive valgt som Frankrigs næste præsident.

”Han vil en bedre fremtid for det franske folk. Han appellerer til folks håb – ikke deres frygt,” siger Barack Obama og fortsætter:

”Jeg nød at snakke med Emmanuel for nyligt for at høre om hans uafhængige bevægelse og hans vision for Frankrigs fremtid,” fortæller Barack Obama.

Macron er tidligere fransk økonomiminister, men i april 2016 startede han bevægelsen En Marche!, der siden kun har vokset sig større og større. Han vandt første runde af det franske præsidentvalg med 24 procent af stemmerne over Le Pens 21 procent. Han fører også i meningsmålingerne frem mod anden og sidste valgrunde på søndag.

Til trods for Obamas opsigtsvækkende opbakning til Macron, skal vi ikke forvente at se Barack Obama kaste sig ind i alle fremtidige valgkampe.

”Jeg har ikke planer om at blive involveret i mange valg, nu hvor jeg ikke stiller op, men det franske valg er meget vigtigt for Frankrigs fremtid og for vores højtelskede værdier,” siger Barack Obama og fortsætter:

”Frankrigs succes har betydning for hele verden.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Barack Obama

Fhv. præsident, USA (Demokraterne)
Cand.jur. (Harvard 1991)

Emmanuel Macron

Præsident, Frankrig (La République en marche)
offentlig administration (Sciences Po), filosofi (University of Paris-Ouest Nanterre La Défense 2001)

0:000:00