Om  
Maria Haugaard

Økonomistyrelsen udnævner kontorchef til chefjurist

Maria Haugaard bliver Økonomistyrelsens første chefjurist. Hun bestrider posten sideløbende med sin stilling som kontorchef for jura & rådgivning.

Johan Auken Alstrup

"Jobnyt – af en slags."

Sådan begynder Maria Haugaard sit Linkedin-opslag, der markerer hendes fem års jubilæum i Økonomistyrelsen. Hun er nemlig styrelsens første chefjurist men beholder samtidig sin post som kontorchef for jura & rådgivning i Center for Indkøb og Udbud.

"Jeg er glad for at min rejse og udvikling i styrelsen ikke stopper, og at jeg kan supplere mit arbejde som kontorchef med nu også at blive styrelsens første chefjurist. For at sikre ens tværgående vurderinger vil jeg derfor i enkelte sager være med til at beslutte, hvad der er Økonomistyrelsens linje," skriver Haugaard. 

Den nye chefjurist er i dag stedfortrædende medlem af Advokatnævnet og sagkyndigt medlem af Klagenævnet for Udbud hos Nævnenes Hus. Hun har tiltrådt posterne efter indstilling fra Finansministeriet og efterfølgende udpegelse af henholdsvis justitsministeren og erhvervsministeren.

"Det er en nyoprettet stilling, som jeg glæder mig til at fylde ud, og jeg glæder mig til at komme tættere på flere af de spændende sager som løses i styrelsen," fortæller Haugaard om chefjuriststillingen.

Før sin tid i Økonomistyrelsen har Maria Haugaard blandt andet været tilknyttet Rådgivningsenheden som kontorchef og advokatvirksomheden Bird & Bird. Hun er uddannet kandidat i jura fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maria Haugaard

Kontorchef for jura & rådgivning, chefjurist, Økonomistyrelsen, stedfortrædende medlem, Advokatnævnet
cand.jur (Københavns Uni. 2011)

0:000:00