Østergaard efter første møde: Enighed om de ting, vi vil have mere af

FORHANDLINGER: Der mangler svar fra de røde partier om, hvordan det økonomiske råderum skal øges, siger Morten Østergaard efter første møde med Mette Frederiksen.

Hvis Morten Østergaard skal have den nye retning for Danmark, som han er gået til valg på, skal han enes med Mette Frederiksen om en økonomisk politik for en ny regering.

Netop økonomien fremhæver den radikale leder som det, der adskiller parterne mest forud for de forhandlinger, der så småt gik i gang fredag.

"Der er enighed om de ting, vi gerne vil have mere af. Men skal der være mulighed for det, skal der også være en økonomisk politik, der skaber et øget råderum. Der mangler der svar egentlig fra alle dem, vi kommer til at forhandle med," siger Morten Østergaard til TV 2.

Ordene kom, efter at han og Sofie Carsten Nielsen som de sidste havde holdt møde med Socialdemokratiets topfigurer fredag aften.

Mødet handlede mest af alt om, hvordan processen omkring de kommende forhandlinger skal forløbe, fortæller Østergaard. Han erklærer sig "meget klar" til at forhandle hen over pinsen.

Vil undgå DF's fejl
Morten Østergaard understreger, at det er vigtigt for ham, at alle støttepartier bakker op om den kommende regering.

"Vi ønsker en regering, som vi kan holde af. Vi kommer ikke til at gentage det menageri, vi har set de sidste fire år, hvor man lader en regering danne uden at føle et ejerskab til det projekt, som sættes i gang," siger han og fortsætter:

"Vi vil ikke være i den situation, som Dansk Folkeparti har været, hvor man først skaber forventninger om en ny retning, men hvor der bagefter blev dannet en regering, som de var halvt imod hele tiden."

Fredagens møde varede en lille time. Parterne diskuterede ikke tilbagetrækning, som er et af de punkter, hvor uenigheden mellem Radikale og Socialdemokratiet har været tydeligst.

Lavt tempo
Morten Østergaard kunne fredag glæde sig over at blive genvalgt som politisk leder. Han spår, at regeringsforhandlingerne kan trække ud.

"Hvis det skal foregå i det tempo, det gjorde i dag, kommer det til at tage noget tid, vil jeg tro," siger Morten Østergaard efter mødet og fortsætter med reference til Mette Frederiksens melding om, at hun ikke har bestilt sommerferie:

"En sommerferie med Mette – hvad kan man ønske sig mere?"

Parterne mødes igen allerede lørdag.

Forrige artikel Er du en bedre kongelig undersøger end Mette Frederiksen? Sammensæt din drømmeregering her Er du en bedre kongelig undersøger end Mette Frederiksen? Sammensæt din drømmeregering her Næste artikel Dagens overblik: Økonomi adskiller Socialdemokratiet og Radikale mest Dagens overblik: Økonomi adskiller Socialdemokratiet og Radikale mest
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.