Officielt: Kristendemokraterne er klar til næste folketingsvalg

OPSTILLET: Indenrigsministeriet har godkendt Kristendemokraternes vælgererklæringer, og dermed kan partiet stille op til næste folketingsvalg.

Når der næste gang er folketingsvalg, bliver det med Kristendemokraterne på stemmesedlen.

Det oplyser Indenrigsministeriet til Altinget, efter de onsdag har godkendt Kristendemokraternes over 20.000 vælgererklæringer.

Og den besked glæder Stig Grenov, der er formand for Kristendemokraterne.

”Kristendemokraterne er glade for endelig at kunne give en landsdækkende stemme til familien og familielivet,” siger Stig Grenov.

Under spærregrænsen i 2015
Sidst Kristendemokraterne kom i Folketinget, var ved 2001-valget. Ved det seneste valg i 2015 fik Kristendemokraterne 29.077 stemmer svarende til 0,8 procent, hvilket er langt under spærregrænsen på to procent.

Men Stig Grenov har store forhåbninger til, at det kommer til at gå anderledes, når Lars Løkke Rasmussen på et tidspunkt inden juni 2019 trykker på den berømte valgknap.

”Der har været en helt anden opmærksomhed på Kristendemokraterne, når jeg har været ude at samle vælgererklæringer. Det har været et surt slid, men det har været dejligt at møde vælgerne. Vi har formodentlig over et år nu til at vinde valget før næste valg,” siger Stig Grenov.

Vil vinde mellem valgene
Han peger på, at Kristendemokraternes valgkamp frem mod det næste folketingsvalg reelt har været i gang med indsamling af vælgererklæringer siden 2015, hvor det ikke lykkedes at blive valgt ind.

”Nu har vi overskud til og fokus på at køre fuld skrue på vores politiske budskaber. Det er blandt andet de psykisk syge, familierne og på at vi skal have frihed til at tænke og tro i det her land, uden at man bliver stigmatiseret,” siger Stig Grenov og fortsætter:

Blandt mærkesagerne er blandt andet, at rigdom skal måles i mere, end hvad man kan stoppe i baglommen. Og så vil Kristendemokraterne have indført gratis hjælp til kriseramte parforhold

”Det kan godt være, at det ikke redder ægteskabet, men så kan de redde forældreskabet, når ægteskabet går i stykker. Det betyder noget for børnene," siger Stig Grenov og tilføjer:

”Det er økonomisk rentabelt, men allermest giver det rentabilitet i det liv, som vi skal leve – det gode liv.”

Forrige artikel Partier klar med kvart milliard til integration og bandebekæmpelse Partier klar med kvart milliard til integration og bandebekæmpelse Næste artikel Styrelsesdirektør fratræder efter budgetskred Styrelsesdirektør fratræder efter budgetskred