Amager Fælled-byggeri standses igen: Firma er "stærkt forundrede"

Byggeriet på Amager Fælled bliver sat på pause. Det oplyser byggefirmaet Fælledby P/S dagen efter, at Københavns Byret gav foreningen Amager Fælleds Venner medhold i en længerevarende strid om gyldigheden af en miljøbyggetilladelse, som Københavns Kommune har udstedt til byggefirmaet.

Amager&nbsp;Fælleds&nbsp;Venner&nbsp;demonstrerer&nbsp;inden&nbsp;Københavns&nbsp;Byret&nbsp;behandler&nbsp;den&nbsp;stævning,&nbsp;som&nbsp;foreningen&nbsp;har&nbsp;indgivet&nbsp;mod&nbsp;Fælledby&nbsp;P/S,&nbsp;ved&nbsp;Københavns&nbsp;Byret&nbsp;tirsdag&nbsp;den&nbsp;10.&nbsp;august&nbsp;2021.<br>
Amager Fælleds Venner demonstrerer inden Københavns Byret behandler den stævning, som foreningen har indgivet mod Fælledby P/S, ved Københavns Byret tirsdag den 10. august 2021.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Byggeriet af Fælledby på Amager Fælled bliver standset.

Det sker, efter Københavns Byret mandag gav Amager Fælleds Venner medhold i den længerevarende strid mellem foreningen og Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Uenigheden handler om gyldigheden af den miljøbyggetilladelse som firmaet bag byggeriet, Fælledby P/S, har fået udstedt af København Kommune.

Det handler om naturens ve og vel. Vi mener stadig, at ødelæggelserne skal stoppes.

Mikkel Skovgaard (EL)
Medlem af Teknik- og Miljøudvalget

Miljø- og Fødevareklagenævnet har tidligere stadfæstet kommunens miljøbyggetilladelse, og den afgørelse har Amager Fælleds Venner kæmpet imod i retten. Nu har byretten så sat byggeprojektet i bero, indtil sagen bliver afgjort til maj.

“Vi håber, at klagenævnet får ret i deres vurdering, vi tolker som om, at alting er gået efter bogen,” siger kommunikationsansvarlig for Fælledby P/S, Simon Madsen.

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning er byggeriets tilsynsmyndighed og vil nu "nærlæse" byrettens kendelse, oplyser de.

Selvom Fælledby P/S ikke er en part i retssagen, trækker sagen spor tilbage til en tidligere retssag, hvor byggefirmaet blev sagsøgt af Amager Fælleds Venner. Her handlede striden om gyldigheden af firmaets miljøbyggetilladelse.

Det her handler jo om en hel masse boliger til nogle københavnere, der bare står og mangler dem.

Laura Rosenvinge (S)
Politisk ordfører, Socialdemokratiet i København

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00