Oppositionen kritiserer manglende finansiering til terrorplan

TERRORBEKÆMPELSE: Både de borgerlige partier og SF kritiserer, at de fleste af pengene til regeringens anti-terrorplan først skal findes efter Folketingsvalget.

Regeringen skriver en regning ud, som den ikke har pengene til, mener retsordfører Peter Skaarup (DF)
Regeringen skriver en regning ud, som den ikke har pengene til, mener retsordfører Peter Skaarup (DF)Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Der var bred opbakning til en hurtigthandlende regering, der sidste uge satte 970 millioner af til terrorbekæmpelse i kølvandet på de skudattentater ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade 14. og 15. februar.

Men nu kritiserer både røde og blå partier i oppositionen den finansieringsmodel, der ligger til grund for anti-terrorplanen. Det skriver Jyllands-Posten.

Særligt påpeger de borgerlige partier, at hoveddelen af anti-terrorplanen skal finansieres af en politi-aftale, som først skal behandles i forbindelse med næste finanslov. Dermed kan det blive en anden regering end den nuværende, der skal finde pengene.

"Dette er et udtryk for, at regeringen gerne vil signalere handling. Men i virkeligheden skriver den en regning ud, som den ikke selv har pengene til. Regningen skal åbenbart først finansieres til efteråret, når der måske sidder en anden regering. Det er ikke rettidig omhu. Det er heller ikke et forsigtighedsprincip værdigt," siger retsordfører Peter Skaarup (DF) til Jyllands-Posten.

Forligspartnerne bag politiaftalen - Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og SF - frygter alle, det ender med at blive politiets egne midler, der skal finansiere anti-terrorplanen.

DOKUMENTATION: Sådan vil regeringen finansiere anti-terrorplanen

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)









0:000:00