Ordfører vil have kønskvoter i S

LIGESTILLING: Socialdemokraternes ligestillingsordfører Julie Rademacher vil have kønskvoter på alle hylder i sit eget parti.
Søndag var det kvindernes internationale kampdag. Den anledning bruger Julie Rademacher (S) til at slå et slag for kønskvotering - i samfundet og i sit eget parti.

"Jeg er blevet meget chokeret over, hvor slemt det står til. For jeg havde en forventning om, at vi var længere foran, og at der var nogle konkrete mål, vi skulle nå. Men det har vi ikke rigtig, bortset fra at man tilkendegiver, at vi gerne vil. Men det har vi jo gjort i 30 år efterhånden," siger den socialdemokratiske ligestillingsordfører til Berlingske Tidende.

Rademacher ønsker at indføre paritetisk repræsentation: Andelen af mænd og kvinder på vigtige poster skal være den samme.

Og kampen for 100 pct. ligestilling starter i egne rækker.

"Jeg foreslår, at vi tager en diskussion op om, hvilke mål vi som parti kan sætte for ligestilling. Samme slags mål som andre partier i Europa har haft for kvotering og paritet i for eksempel Norge og Spanien", siger Julie Rademacher.

Ved Socialdemokraternes store kongres til efteråret vil hun derfor have gennemført en ændring af vedtægterne.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Julie Rademacher

Ejer af Pilu Consult, konsulent og rådgiver, fhv. MF (S)
ba.scient.adm. (Ilisimatusarfik)

0:000:00