Om  
Carl Christian Ebbesen
Morten Messerschmidt

Organisatorisk næstformand i DF stopper efter 18 år

Carl Christian Ebbesen stopper som organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti. Men fortsætter som økonomichef for landsorganisation og partiets folketingsgruppe.

For et år siden var Carl Christian Ebbesen igennem et længere sygdomsforløb, der har fået ham til at reflektere over fremtiden.
For et år siden var Carl Christian Ebbesen igennem et længere sygdomsforløb, der har fået ham til at reflektere over fremtiden. Foto: Pressefoto/Dansk Folkeparti
Kasper Valentin Poulsen

Siden 2004 har Carl Christian Ebbesen været organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti, men nu er det slut.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke et endegyldigt farvel til Dansk Folkeparti, da Carl Christian Ebbesen fortsætter som økonomichef for partiorganisationen og partiets folketingsgruppe på Christiansborg.

Den nu forhenværende organisatoriske næstformand vurderer timingen til at være den rigtige:

”Det er et fint tidspunkt at stoppe nu, hvor hovedbestyrelsen udvides med repræsentanter for alle storkredsene og der kommer en masse nye, gode kræfter ind,” siger Carl Christian Ebbesen og fortsætter:

“De skal have lov at drage deres egne erfaringer, uden at der sidder sådan en gammelklog én, der været med i 26 år, og fortæller dem, hvordan han synes det hele skal være.”

For et år siden var Carl Christian Ebbesen igennem et længere sygdomsforløb, der har fået ham til at reflektere over fremtiden:

”Det var en træls omgang. Nu er jeg heldigvis frisk igen, men det mindede mig om, at der også er andre ting, jeg skal nå i mit liv. Jeg vil gerne have noget mere rum til fritid og min familie. Det har været fantastisk spændende at arbejde i DF, men undervejs voksede partiet, så det efterhånden slugte al min tid.”

Carl Christian Ebbesen er en af de DF’ere, der har været med fra partiets start i 1995, hvor han meldte sig ind som en af de første. Partiets formand Morten Messerschmidt takker "CC", som Carl Christian Ebbesen i daglig tale bliver kaldt internt i partiet:

“Jeg har kendt CC i rigtigt mange år og virkelig værdsat hans indsats – ikke mindst gennem det senest halve år, hvor jeg selv har siddet i formandsstolen og hvor det har været mere end værdifuldt med CC som erfaren næstformand ved min side.”

Carl Christian Ebbesen har tidligere været ansat i partiets sekretariat og været aktiv i lokalpolitik som medlem af Borgerrepræsentationen i København, hvor han i perioden 2014-2017 var Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Christian Ebbesen

2. næstformand, Københavns Borgerrepræsentation (DF), organisatorisk næstformand, Dansk Folkepartis Landsorganisation
civiløkonom (Odense Uni. 1993)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)