Exit fra Venstre: 126.357 personlige stemmer har folketingsgruppen mistet siden valget

Tommy Ahlers blev den seneste i rækken af større profiler, som har forladt Venstres folketingsgruppe til fordel for et andet parti eller andre græsmarker. Læs her, hvem og hvor mange der er tale om.

Tommy Ahlers fik 26.420 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019. 
Tommy Ahlers fik 26.420 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø

Seks større profiler har stemplet ud af Venstres folketingsgruppe, siden de blev valgt ind for Venstre i 2019.

Den største stemmesluger af de seks, der er smuttet, er tidligere formand for partiet, Lars Løkke Rasmussen, som trak 40.745 personlige stemmer ved det seneste folketingsvalg.

Inger Støjberg indtager andenpladsen blandt de seks med 28.420 personlige stemmer og Tommy Ahlers tredjepladsen, da han tiltrak 26.420 stemmer.

Læs også

Lægger man alle de personlige stemmetal sammen fra de seks afhoppere, ryger det op på 126.357 personlige stemmer, som Venstre nu skal forsøge at finde nye ansigter til. Til valget i 2019 fik Venstre 826.161 stemmer i alt. Det svarer til mere end hver 6. kryds 

Læs her, hvilke profiler der ellers har forladt Venstres folketingsgruppe siden folketingsvalget 2019.

 

Tommy Ahlers
Tommy Ahlers
I maj 2018 debuterede han i dansk politik, da Lars Løkke Rasmussen udnævnte ham som uddannelses- og forskningsminister i VLAK-regeringen. Ahlers havde før det etableret sig som iværksætter og var blandt andet kendt for sin medvirken DR-programmet Løvens Hule. Til folketingsvalget i 2019 fik han 26.420 personlige stemmer. Ahlers forlader Folketinget og Venstres folketingsgruppe for at vende tilbage til livet som iværksætter.

Britt Bager
Britt Bager
Det handlede blandt andet om familieværdier, da Bager i marts 2021 valgte at skifte Venstre ud med Konservative. Venstre var ifølge Britt Bager også blevet et smallere parti med mindre plads til borgerlige og nationale værdier. Hun var politisk ordfører for Venstre fra 2018 til 2019 og fik 10.490 personlige stemmer til valget i 2019.

Kristian Jensen
Kristian Jensen

Efter det endelige formandsopgør i Brejning i sensommeren 2019 blev Jensen kørt ud på et sidespor i Venstre. Han havde været en del af det såkaldte formandskab siden kældermødet i Odense i 2014 og officiel næstformand siden 2009. Til folketingsvalget i 2019 fik han 10.759 personlige stemmer. Han forlod Christiansborg og folketingsgruppen i marts 2021, da han blev udpeget til en toppost i Udenrigsministeriet.

Inger Støjberg
Inger Støjberg
Der blev ikke lagt fingre i mellem, da Inger Støjberg under stort drama sagde farvel til Venstre i februar 2021. Det skete efter flere ugers tovtrækkerier og kontroverser med formand Jakob Ellemann-Jensen, og det kulminerede, da Venstre valgte at støtte en rigsretssag mod Støjberg. Næst efter Lars Løkke var hun med 28.420 personlige stemmer en af de største stemmeslugere i partiet. Støjberg valgte at blive løsgænger i Folketinget efter sit exit fra Venstre.

Lars Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen
Der blev længe spekuleret i, hvad der skulle ske med Løkke, efter at han trak sig som formand for Venstre i sensommeren 2019. Han sad for bordenden i mere end ti år, men opgøret med Kristian Jensen endte med, at de begge trak sig fra ledelsen af partiet. Det blev konflikten mellem Støjberg og Ellemann, som fik Løkke til at melde sig ud af Venstre i januar 2021. Der gik ikke lang tid derefter, før han stiftede sit eget politiske netværk, der vil være et parti på stemmesedlen under Moderaterne. Til valget i 2019 fik han 40.745 personlige stemmer.

Marcus Knuth
Marcus Knuth
Det er ikke kun Britt Bager, der har forladt Venstre til fordel for Konservative. Marcus Knuth sagde i november 2019 farvel og tak. Han var ikke enig med Venstres dengang nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen, om den værdi- og udlændingepolitiske linje, som Knuth mente førte en for blød politik. Til folketingsvalget fik Marcus Knuth 9.523 personlige stemmer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Tommy Ahlers

Bestyrelsesmedlem, Concito, iværksætter, fhv. MF og uddannelses- og forskningsminister (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 2001)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00